Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев: Властта е арогантна и цинична, изгубила е чувствителността си към проблемите на хората

"Властта е арогантна и цинична, изгубила е чувствителността си към проблемите на хората и ги наказва за бедността, която не успява да пребори".

Това заяви днес президентът Румен Радев, който в Карлово пред журналисти коментира масовете протести в неделя, прераснали в блокади и гражданско неподчинение.

Единственото, в което президентът и управляващите са на едно мнение е, че проттестите са демократично право на хората. По думите му протестите "възвръщат надеждите и достойнството също така на българите като граждани".

"Затова според мен и тези протести са закономерни", заяви държавният глава. 

"Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите.

Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората и ако няма една чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават", подчертава Радев. 

Той добави, че не може да каже дали протестите са политически режисирани. "Но никой не може да изкара хората насила на улицата. Оставката в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и НС да посочат изход от тази ситуация", посочва още държавният глава.

Източник: http://epicenter.bg/article/Radev--Vlastta-e-arogantna-i-tsinichna--izgubila-e-chuvstvitelnostta-si-kam-problemite-na-horata/168001/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!