Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам.-шефът на НС Емил Христов: Президентът иска да е Цезар! (Вместо...)

Президентът Румен Радев не трябваше президента да прави това обръщение. Не мисля, че това са думите на президента. Той трябва да казва нещата по друг начин и да не влиза в образа на Гладиатор, но той не иска да бъде Гладиатор - той иска да бъде Цезар! Това каза зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов в ефира на Канал 3. 

В обръщението си за Нова година лъхаше гняв, нямаше нищо, което да ни вдъхва надежда за идните дни. Мисля, че нито за демокрацията е застрашена, нито застрашени медии. Не виждам нещо, което може да накара хората да се обезпокоят. Те живеят спокойно, ходят на работа., коментира още той.

Властта не е само за нас, тя не е самоцелна и ние винаги сме го показвали. Ако някой в ГЕРБ сбърка, той си тръгва. Хората няколко пъти ни избират, харесват програмата, която имаме. Програмата е писана пред хората, обсъждана е с тях, на кръгли маси, каза Христов.

„Плевнелиев нямаше политически апетит, така дойде и така си тръгна. Не е обявил война нито на правителството, нито на Народното събрание. Не е нормално да има война на институциите”, добави зам.-председателят на Народното събрание. 

Катастрофи, които се дължат на състоянието, е имало и винаги ще има. За това не може да носи отговорност правителството. Бих оставил въпроса за разследването на Елена Йончева в ръцете на прокуратурата, коментира още Христов. 

Не смятам, че кворума е задължение на мнозинството и на управляващите, той е задължение на всички депутати, независимо от коя политическа сила са. Вече показахме, че кворум има, дори направихме експеримент и не се регистрирахме . Кворумът не е в опасност, с повече ограничение кворум се осигурява, заключи той.

Източник: http://epicenter.bg/article/Zam-shefat-na-NS-Emil-Hristov--Prezidentat-iska-da-e-Tsezar-/167915/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!