Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Г.Н.: Революцията изригна! Бой и сълзотворен газ пред МС. Жандармерия в Благоевград... МВР: Възстановено е движението по магистралите и основните пътища. Никъде не е употребена сила...

Революцията очевидно започна.
Спонтанните протести срещу високите цени на горивата и опита на застрахователната олигархия да раздуе ГО, ескалираха в блокажи на кръстовища и гражданско неподчинение.
Организаторите не могат да контролират хората.
Пред Министерския съвет е имало сблъсъци с полицията и използване на сълзотворен газ.
Жандармерия е пратена в Благоевград, с изрично нареждане на Бойко "Да се овладее положението".
МВР вече съобщи, че поради нарушения на участниците в протеста, са предприети "мерки за възстановяване на реда".
Казано по-просто, народът изригна.
Дори да потушат със сила първия ден, дните на властта са преброени.
На този фон, по всички водещи медии гледаме лотарии и спортни новини...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2018/11/blog-post_31.html

МВР: Възстановено е движението по магистралите и основните пътища. Никъде не е употребена сила

Няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи, съобщават от МВР. Остават затрудненията за пътуване единствено по главен път Е-79. Главеният път беше блокирано повече от 7 часа.

Възстановено е движението по магистралите и основните пътища в страната, след като днес в различни райони имаше временни затруднения заради протестни действия, съобщават от Главна дирекция "Национална полиция", цитирани от пресцентъра на МВР.

Остават затрудненията за пътуване единствено по главен път Е-79. Главният път беше блокиран повече от 7 часа. Протестиращи са блокирали пътя на входа на Благоевград в посока Симитли, където няма възможност за пренасочване по алтернативен маршрут. Блокада има и в района на ГКПП-Кулата. 

„Никъде, в цялата страна, колегите от полицията не са използвали физическа сила и полицейска техника, въпреки че на много от местата имаше провокации. От едната страна бяха протестиращите, а от другата гражданите, които се прибираха в края на неделния ден. Недопуснахме нарушения на обществения ред или стълкновения между протестиращите”, каза Христо Терзийски, директор ГД „Национална полиция”. 

 „При блокирането на движението на „Орлов мост” е имало лек инцидент с преминаващ автомобил. ПТП-то е леко, на човека му няма нищо, прегледан е в ИСУЛ. Единствените леки инциденти бяха запалването на двете димки на пл. „Народно събрание”, но груби нарушения няма” заяви Иво Иванов, директор на СДВР. 

МВР призовава гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред. Протестът е разрешен до 21ч., за следващите дни официално заявени протести няма.

По-рано днес протестът в Благоевград, който е част от националния протест в страната срещу високите цени на горивата, прерасна в сблъсъци между протестиращи и полиция. 

В същото време камион се вряза в група протестиращи, като по-сериозно е пострадало едно момиче, което е със счупена ръка, съобщава Нова тв. Инцидентът стана на обходния път на блокирания от демонстранти Е-79, а шофьорът на камиона е задържан.

Блокирана през деня беше и магистрала Тракия край Стара Загора и Бургас.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/11/blog-post_31.html

http://epicenter.bg/article/MVR--Vazstanoveno-e-dvizhenieto-po-magistralite-i-osnovnite-patishta--Nikade-ne-e-upotrebena-sila/167926/3/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!