Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев с коментар за критиците на словото му: Кое от това, което казах, не е истина? Да кажат!

"Кое от това, което казах, не е истина? Нека да отговорят на този въпрос! Благодаря!" Това заяви в Париж президентът Румен Радев, след като бе помолен от пратеника на Канал 3 да коментира реакцията на Цветан Цветанов на собственото му обръщение към народа по повод 29 г. от 10 ноември.
 
В него държавният глава предупреди, че демокрацията в България е застрашена. Острата реакция на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не закъсня: "Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а не е обединител на нацията, както му е вменено като функция от българската  Конституция. Президентът Румен Радев не може да излезе от сянката на БСП".

На друг въпрос на Канал 3 - за задочния спор Макрон - Тръмп по идеята на френския президент за създаване на единна европейска армия, Румен Радев отговори: "Тепърва ще продължава дебатът по тази тема, мога да кажа, че това е въпрос, който не се решава изведнъж.
 
Когато въпросът се постави остро на срещата на НАТО в Брюксел тази година, аз заявих ясна позиция. От една страна "да" - европейските държави трябва да отделят повече средства за сигурност. Но от друга страна НАТО не е борса, на която можеш да си купиш сигурност. НАТО е съюз на суверенни държави, обединени от общи цели, от общи ценности. Така че сигурността не се измерва просто в пари".

Източник: http://epicenter.bg/article/Radev-s-komentar-za-krititsite-na-slovoto-mu--Koe-ot-tova--koeto-kazah--ne-e-istina-/167836/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!