Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дончева: Управляващите са невежи, но защо са ни избори, като ще си осигурят резултата, както им харесва?

Сегашното управление има като белег неграмотност, невежество и агресивност. Не може да намерите сфера, в която да работят компетентни хора.

Това каза в „Тази сутрин“ по БТВ  лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.
Тя сподели, че пътува до Сърбия за качествена храна.

„Да направим контрационен лагер и да вкарваме направо там хората!

Аз не знам от какво ме пазите, но отивам в Сърбия и си купувам домашно произведена продукция на моя отговорност, защото не желая да използвам БДС, нито пък да ми продават оводнено мляко, което било под контрол на БАБХ“, сподели Дончева.
Искам пълноценно, пълномаслено и вкусно мляко, добави тя.

„В тази агенция са се събрали любители на кучета и котки за домашно отглеждане, но никога не са влизали в краварник с ботуши, за да очистят на кравите и се страхуват от кокошките като всички софиянци. Аз съм имала село, баба и съм свикнала на домашна храна. Да ми се хвалете как ще запишете с невежеството си някакви нови текстове в Наказателния кодекс ще ви кажа, че няма да го направите, защото не можете“, подчерта бившата депутатка.

„Не може всичко да се криминализира. Не закачайте хората, които имат частни стопанства и ги оставете да си продават продукцията. Като има давате по 50 лева пенсия, не се заглеждайте в тези 50 лева, които ще изкарат отгоре!“, призова тя.
„В началото ГЕРБ имаха желание да сложат експерти, за да изглежда по-добре управлението им. Сега всичко е през просото. Който не става за нищо, е сложен някъде, а държавната администрация в некомпетентна. Не може да намерите сфера, в която да работят компетентни хора“, подчерта Дончева.

„На тези хора не им се излиза от властта. ГЕРБ ще развалят коалицията, ще отидат на предсрочни избори, защото ще претърпят по-малко щети, ако прекъснат управлението 7-8 месеца по-рано. Трябва ли обаче за четвърти път да играем едно и също упражнение, в което ГЕРБ прави избори при същите условия и си организират резултат, какъвто им харесва“, попита тя.

„Затова освен оставки, трябва да се консолидираме по няколко въпроса, които да осигурят по-честни избори. Нужен е актуален регистър на избирателите. Никой не иска да го създава – нито управляващите, нито опозицията. Затова сме в ситуацията избирателите да са почти колкото гражданите“, каза още Татяна Дончева.

петел

Източник: http://www.informiran.net/%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B8-%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!