Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Василев: Ако има допитване, българите ще отхвърлят пакта на ООН за миграция!

Нито една друга държава не е разкрила и разгромила службите си за сигурност, както направихме ние. Никъде няма това, което се случи у нас, каза бригаден генерал Стефан Стефанов снощи в предаването “Не се страхувай“ с Васил Василев. Всичките неудачи на България се дължат на това, че разузнаването и контараразузнаването бяха разбити. Това бяха очите и ушите на нашата държава, изтъкна той. Т.е. в един момент България остана без тях.

Ген. Стефанов, който е бил дългогодишен заместник-директор на Военното разузнаване, припомни, че след като Съединените щати арестуват и вкарват в затвора един израелски шпионин, израелската държава полага в продължение на 30 години специални грижи за него. Сегашният премиер Нетаняху, който е бил на висш пост в службите, е правил постоянно постъпки за освобождаването му. Няма държава, която да не застане зад своя разузнавач, подчерта той.

Средствата и методите на службите за сигурност са едни и същи от 2000 години насам, допълни полк. Чавдар Петров, дългогодишен заместник-директор на контаразузнаването. Разбиването им беше целенасочено, за да може икономическата мощ на държавата да отиде в частни ръце. Това се случи по един изключително криминален и мутренски начин. Бяха ли останали службите, това нямаше да бъде възможно, подчерта изтъкнатият контаразузнавач.

Ако има допитване относно Световния пакт за миграция, сигурно голяма част от българите ще го отхвърлят, отбеляза Васил Василев. Правителството обаче се инати и е готово да подписва, нищо че влиза в противоречие с интересите и волята на българския народ. По същия начин властта увърта и не оттегля подписа си под Истанбулската конвенция, толерира всякакви джендърски и хомосексуални сборища и демонстрации. Необяснимо е защо тя продължава да пренебрегва мнението на мнозинството от хората и ни натрапва всякакви наложени отвън решения, добави той.

Може би трябва да напомним на опозицията, че е време да влезе в основната си функция и да служи като преграда пред своеволията на властта. Опозицията просто трябва да обяви за всяко подобно, противоречащо на националните интереси и на волята на народа решение, че то ще бъде отменено, щом тя дойде на власт, смята Василев.

Според него случаят в Центъра за развитие на човешките ресурси, където бяха разкрити колосални злоупотреби с европейски пари, е потулен по странен начин, за разлика от аферата в ДАБЧ. Дори министърът на образованието Вълчев, под чиято шапка е скандалното ведомство каза, че са знаели за злоупотребите. Защо не са реагирали ? Кой е този, който е стоял над министъра и е препоръчал да не се пипа директорката Калканова ?

Ако един министър не може да изгони чиновник, когото вижда, че краде, значи държавата е изцяло обсебена от крадците, смята Василев.

И най-странното е, че Европейския съюз, чиито средства се прахосват по този нагъл начин, стои безучастен.

Одобряват ли от Брюксел това? Или им е безразлично, важно е правителството да е послушно, запита той.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vasil-Vasilev--/167526/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!