Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Оставка на цялото правителство! Паспортгейт е пробив в европейската сигурност!

Правителството нанесе тежък удар на страната с паспортгейт, няма да видим Шенген, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Докато премиерът Борисов показваше оградата на границата на чуждестранните си колеги, ДАБЧ е издавала паспорти на хора, които нямат право на българско гражданство, изтъкна пред медиите Нинова.

Искаме оставка на цялото правителство, нека Борисов не се крие зад патриотите, заяви в публикация във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

С паспортгейт кабинетът нанесе на страната ни такъв удар пред Европа, както никой досега, избухна Нинова.

"Трябва да се идентифицират- кои и колко хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере - къде се намират в България и Европа, а след това да се започне процедура по отнемане на тези паспорти", категорична е лидерът на левицата. 

Ето и целия пост на Корнелия Нинова в социалната мрежа: 

"Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната ни такъв удар пред Европа, както никой до сега.

Шенген бе темата, по която работеха всички правителства досега.

С това, което направиха с българските паспорти и гражданство, ни върнаха десетки години назад.

Докато Борисов разхожда премиери на други държави по границата с Турция да показва как с оградата пазим Европа от нелегални мигранти, през държавните институции легално се осигуряват паспорти на хора, които нямат право да са български граждани.

Продадоха не само най-ценното - българската национална идентичност, но и европейските ценности. Нека Борисов да не се крие зад патриотите. Това е политика на правителството.

Цветанов беше избран за член на УС на Европол. Ще сезира ли колегите си там, как България допусна пробив в европейската сигурност. 

Българското правителство допусна пробив не само в българската, но и в европейската сигурност. Трябва да се идентифицират- кои и колко хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере- къде се намират в България и Европа, а след това да се започне процедура по отнемане на тези паспорти.

Много хора по света, които имат основание да получат български паспорти, чакат от години, докато някой, чрез корупция, е получил документи без основание."

Източник: http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-/167390/2/0

http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova--Ostavka-na-tsyaloto-pravitelstvo--Neka-Borisov-ne-se-krie-zad-patriotite-/167414/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!