Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сидеров: Един от двамата вицепремиери да подаде оставка и да се върне в НС като депутат

"Не би било фатално, ако един от двамата вицепремиери Симеонов или Каракачанов подаде оставка и се върне в НС като депутат". Това каза пред "Фокус“ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

„Аз няма да вляза в ролята на адвокат на това управление, защото то не е моето управление. Нека това да го разграничим много ясно. Много пъти са ми казвали: „Сега нали управлявате?“ – Не. Аз съм партньор на една голяма партия, която е взела основната власт. Ние сме единственият партньор, според избирателите, който може да застане там, и направихме това политическо сдружение с цел мандат, с цел управление и постигане на някакви неща, които сме написали. Но не съм управляващ. Ако аз бях министър-председател, нещата щяха да бъдат съвсем различни“, коментира Волен Сидеров. 

Той каза още, че ГЕРБ е формирана като партия от конструктoрите на прехода, от върхушката на БКП, за да измести "Атака", когато партията е била втора политическа сила в страната. 

Подобна теза застъпиха днес и от ДПС. Движението призова премиера Бойко Борисов да върне двамата на депутатските банки. Това щяло да подпомогне чудесно бройката на мнозинството в пленарната зала по повод безсилието му да събере кворум. "Двама нови депутати ще бъдат добро попълнение за Народното събрание", каза Хамид Хамид.

Източник: http://epicenter.bg/article/Siderov--Simeonov-i-Karakachanov-da-stanat-deputati--ne-sa-moite-ministri/167265/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!