Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Още скубане: Спиш при роднини, плащаш "туристическа такса"... Спасяваме туризма, спасяваме икономиката...

Всяко посещение при роднини за повече от 24 часа може да се таксува като туристическа дейност.

За това сигнализират неправителствени организации, които посочват, че предложението е разписано в проектозакона за изменение и допълнение на Закона за туризма.

На практика всеки българин, който посещава близки в курорт, ще бъде турист и съответно трябва да бъдат заплатени такси, коментират от организациите.

От Националната асоциация „Българско Черноморие“ и Националното сдружение за защита собствениците на имоти се опасяват, че всяко посещение при роднини за повече от 24 часа, може да се тълкува като туристическо.

Председателят на  асоциация „Българско Черноморие“ Димитър Канариев отбелязва, че в допълнитете разпоредби на проектозакона има и други необмислени текстове, сред които определението за хора, които не са туристи. Записано е, че това са „лицата, които много често посещават дестинацията и я възприемат като част от обичайната си жизнена среда“.

Неправителствените организации официално ще внесат становище си по проектозакона за туризма, като планират да организират и дискусия с представители на бранша.

Източник: БНР

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/10/blog-post_945.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!