Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Когато цифрите говорят

„Държавата никога не е била в по-добра кондиция от сега…“. Това казва Бойко от Банкя. Това са признания на корифея на Западните Балкани, момчето от СИК и подземния свят, което десетина години е начело на земния рай България.

Когато цифрите говорят, и противниците трябва да търсят цифри… Не само цифри, но и факти има за доброто име на страната ни и за рая, в който живеем.

Хората у нас кътат бели пари за черни дни. Слагат ги в кутии за обувки, в жабките на автомобилите си. С броячни апарати ги броят.

Други участват в прането на пари чрез златни и сребърни умивалници в дома си.
Младежи са собственици на елитни хотели. Контрабандата е овладяна. А на онези, които произвеждат цигари и алкохол без лиценз и бандерол, в следващите десетина години ще им ги носят при строг режим в затвора. И у нас всичко тече. И всичко се източва… Чрез офшорки.

По новия бюджет вдигат заплатите в бюджетния сектор, но това не било предизборно. С него над 400-хилядната държавна администрация гарантира изхода от преброяването на бюлетините в урните било за европейски, за местни или предсрочни парламентарни вотове.
Само не мислете, че това се предизборни ходове на управниците!
И още. Минималната пенсия става 219 лева пак по новия бюджет. Толкова, колкото е необходимо за ден-два по новите цени на хляба, горивата, услугите, парното, тока, водата, лекарствата, данъците и всичко останало, което е от първа необходимост за живот.
Вече стана ясно по новите цени на зеленчуците, че ако правим домашна туршия, няма да се налага да слагаме сол в нея. Солта е вредна, нали?
Когато цифрите говорят, да припомним и числата. Около два милиона българи живеят с доход до хиляда лева. И още толкова – с по-малко от хиляда лева месечно.
А сега повярвайте, че никога не сме били по-добре и в по-добра кондиция срещу утрешната инфлация, утрешните цени, утрешния вътрешен продукт, утрешния бюджетен излишък,  срещу утрешната социална картина и справедливост, които ни предлагат политическа партия ГЕРБ и днешното цинично, позорно и самозабравило се правителство.
Гледайте цифрите и вярвайте, че живеете в земен рай. Без уж радиомълчание. Само да не сте си помислили да четете гневното писмо на Нешка Робева. Ще ви разстрои и разколебае в истината, казана от премиера и неговите бек вокали, депутати и министри. Там цифрите, цитатите от Ботев и внушенията са други. Съвсем други…Те нямат нищо общо с цифрите в бюджета на Бойко за 2019 година, когато ще се изпълнят точно три десетилетия от новото начало и новото време, което не било престъпно вече.

Лозан Такев

Свързано изображение

http://duma.bg

Източник: http://svobodnoslovo.eu/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%82/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!