Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Топновина. Меркел подава оставка като лидер на ХДС. Еврото тръгна надолу

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обявява в 13 часа, че подава оставка от поста си на лидер на Християндемократическият съюз (ХДС). 

Това се случва след 20 години начело на начело на ХДС, съобщава извънредно агенция bloomberg. 

Еврото вече е тръгнало надолу заради новината. 

Припомняме, че вчера малкият коалиционен партньор на германския канцлер Ангела Меркел с ултиматум към консерваторите. 

Социалдемократите поискаха от консерваторите положителни резултати до следващата година, заплашвайки да прекратят съюза си, ако няма подобрение в доверието към коалицията.

Заплахата е отправена след слабото представяне на местните избори в Хесен.

Християндемократите на Меркел спечелиха изборите, но получиха 27,2% подкрепа, показват предварителните резултати. Това е загуба за консерваторите, тъй като партията получи 38,3 на сто на изборите през 2013 г.  

Приипомняме, че преди месец немската обществено-правна телевизия АРД поиска оставката на германския канцлер Ангела Меркел.

Това се случва за първи път в историята на германска обществено-правна телевизия. 

До това се стигна след коментар на недоволство и яростни нападки към германския канцлер. 

Ето и част от коментара: 

ЕС се приближава към разпад: в една от най-важните области на политиката на нашето време – въпросите, свързани с имиграцията - нищо не работи. Освен отправяне на евтини изявления като "външните граници трябва наистина да бъдат защитени", държавните и правителствените ръководители не правят нищо. Със сигурност това се отнася и за германския канцлер.“

„От 2011 и 2012 г. броят на хората, които търсят убежище в Европа, бавно, но стабилно нараства. Канцлерът досега имаше зад себе си многобройната "европейска солидарност".

Под натиска на Меркел ЕС мълчаливо се съгласяваше да приема бежанци. Но от есента на 2015 г., тя все по-малко може да разчита на "европейската солидарност".

„След 13-годишното канцлерство на Ангела Меркел, сега е необходимо ново начало за ЕС. Общи, европейски решения, без които няма да се справим с миграционния проблем. Трябва да се спре неизбежната тенденция на европейското разделение! Управлението трябва да се поеме от наследник, чието име все още се чува в Европа. Който се осмелява да следва наистина интересите на всички! Нека дръзнем за ново начало!“

Източник: http://epicenter.bg/article/Topnovina--Merkel-podava-ostavka-kato-lider-na-HDS/166888/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!