Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Датска медия разруши мита за икономическия крах на Русия: Европа няма да оцелее без Русия

/Поглед.инфо/ Датското издание Berlingske смята, че Западът трябва да се примири, че не може да разруши икономически Русия. Митът, че руската икономика ще рухне скоро, е повече от несъстоятелен.

Западните санкции само на първо време повлияха по някакъв начин на Русия, но сега те само спомагат за възстановяването на страната от разрушителното американско икономическо влияние и установяват широко международно сътрудничество, заобикалящо САЩ и долара.

Икономиката на Руската федерация е седмата в света по отношение на паритета на покупателната способност. През 1999 г. само 10% от руснаците подкрепяха курса на развитие на страната, сега тази цифра се е увеличила до 47%. Никоя западна държава не може да се похвали с нещо подобно.

Политиката на Владимир Путин позволи да се предотврати демографската катастрофа, готвена на Русия от чуждите специални служби. Сега продължителността на живота на руснаците расте, а раждаемостта вече не ги заплашва с изчезване.

В същото време Русия може да се похвали с безспорни постижения в икономиката. На първо място това е ядрената индустрия. През века, когато електроенергията постепенно се превръща в най-значимия ресурс, руското лидерство при износа на атомни електроцентрали е много важно за по-нататъшния напредък на икономиката.

Второ, благодарение на политиката за заместване на вноса, Руската федерация се превърна в най-големият доставчик на зърно и стана самостоятелна в ключовите групи хранителни продукти. Трето, Русия е единствената страна в Европа, където са създадени успешни конкуренти за цифровите кампании от американската Силиконова долина. Агенцията на PwC прогнозира, че до 2050 г. Руската федерация ще бъде най-голямата държава в Европа, както по размер на икономиката, така и по население.

Превод: В.Сергеев

Източник: http://pogled.info/svetoven/datska-mediya-razrushi-mita-za-ikonomicheskiya-krah-na-rusiya-evropa-nyama-da-otselee-bez-rusiya.98499

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!