Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Красимир Вълчев: „Джендър“ идеологията не е сред ценностите, в които трябва да възпитаме децата си

Т.нар. „джендър“ идеология не е сред ценностите, в които трябва да обучим и да възпитаме децата си. Това каза от парламентарната трибуна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на въпрос има ли в учебниците за 9 клас текстове, които противоречат на Конституцията, предаде Агенция „Фокус“.

„И като министър, и като родител не смятам, че „джендър“ идеологията трябва да бъде проповядвана по какъвто и да е начин в училище“, обяви той.

„Уверявам ви, че ако има текстове в учебниците, или прояви в образователната система, които проповядват тази идеология, ще предприема действия за преустановяването им“, заяви образователният министър.

„Имаме нужда от положителен разговор на какви ценности да възпитаме децата си, на какви знания и умения да ги научим. Как да ги направим добри хора и пълноценни граждани“, каза още Красимир Вълчев.

Източник: http://epicenter.bg/article/Krasimir-Valchev---Dzhendar--ideologiyata-ne-e-sred-tsennostite--v-koito-tryabva-da-vazpitame-detsata-si-/166717/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!