Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Да се отнасяме с уважение към българския строител и да не даваме тон с фалшиви новини! „Не бихме желали да получаваме квалификации за това, че строим скъпо и некачествено“

На всички тези, които заемат отговорни позиции, в изпълнителната, законодателната власт и в президентството мога да кажа - нека да се отнасяме с уважение към българския строител. Това каза на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след среща с Камарата на строителите в България, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нека да казваме истината, а не да даваме тон с фалшиви новини“, призова той.

"Вие сте гордост за цяла България, работете тук! Да не стигаме до нуждата на внос на строители от Виетнам като Германия, която има дефицит," обърна се Цветанов към представителите на камарата, която представлява 250 000 български строители.

„От Камарата изложиха притеснения и проблеми, които стоят пред бранша“, коментира Цветан Цветанов. „Най-лесно е да кажем, че строителите са корумпирани, строят евтино и всичко направено до момента не отговаря на изискванията“, посочи той. „Българските строители и фирми строят най-евтино. Това е факт на база на данните от статистиката за инфраструктурните проекти в ЕС“, каза още Цветан Цветанов.

Искаме да има работен формат за законодателни промени за строителния бранш, в който политическите декларации да бъдат на заден план, обясни Цветанов. „Резонно е народните представители от регионална комисия, работейки в диалог, да бъдат активни“, посочи той. „Да направим всичко достатъчно прозрачно и да не бъдем в ситуация за създаване на фалшиви новини“, заяви Цветан Цветанов. „Ще бъде предложено всички ПГ да се включат активно в регионална комисия“, обясни той и обърна внимание, че трябва да бъде защитен националният интерес.

Вчера след срещата с БСП на строителите са им връчили „Визия за България“. Като достатъчно добри гости са я взели, като са я прочели, са установили, че сектор „Строителство“ отсъства, добави председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Строителството е част от развитието и просперитета на една държава. Ще бъдем в постоянен диалог с Камарата на строителите“, обяви той. „За енергийната ефективност, която се изпълнява от правителството и от строителите, има само 5% жалби, а само 1% от тях са основателни“, обясни Цветан Цветанов. „Обвиненията в последните няколко седмици са точно за тези строители, които са част от БВП и дават възможност да имаме европейски стандарти“, каза още той.

"Искаме законодателни промени, с които да въведем ценообразуване в съответствие с цените на материалите. Така че, когато някой прави цена, тя да е правдива и съвременна, а не остаряла", заяви председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев.

„Ще направим срещи с всички ПГ. Вчера бяхме на среща с БСП“, обясни той. „Не бихме желали да ни слагат в политики, искаме да бъдем строители“, заяви Илиян Терзиев. „Ние сме строители, за жалост, други няма. Ние сме хората, които в бъдеще ще работят за вас“, коментира той.

„Не бихме желали да получаваме квалификации за това, че строим скъпо и некачествено“, заяви инж. Терзиев. Той обясни, че на срещите с парламентарните групи ще се обсъждат неща, които са неотложни, и трябва да бъдат направени за бранша.

„Нямаме с какво да не се гордеем в последните години. От това, което сме изпълнили досега и което в бъдеще ще изпълняваме“, обяви Илиян Терзиев. „От ГЕРБ бяха достатъчно коректни и готови веднага да направим среща“, каза още той.

Източник: http://epicenter.bg/article/Tsvetanov--Da-se-otnasyame-s-uvazhenie-kam-balgarskiya-stroitel-i-da-ne-davame-ton-s-falshivi-novini--/166534/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!