Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След нареждане на Борисов - Валери Симеонов най-после се извини на майките

Валери Симеонов поднесе извиненията си на майките на деца с увреждания.

Това стана след коалиционния съвет тази сутрин.

На заседанието премиерът Борисов е настоял вицепремиерът да се извини за думите си към майките, които предизвикаха миниправителствена криза в държавата. 

Само половин час преди това в ефира на БНТ Валери Симеонов изобщо не мислеше за извинение, защото щяло да бъде неискрено. "Естествено, че мога да се извиня, но няма да го направя и няма да подам оставка", категоричен бе Валери Симеонов пред тв зрителите.

Дори на влизане в Министерския съвет Валери Сименов заяви, че няма да се извини, защото майките не искали това, а неговата оставка. "Оставка няма да подам", каза вицето и влезе на коалиционен съвет. 

След категоричната намеса на премиера, Симеонов застана пред медиите след заседанието на коалиционния съвет, в който участваха и вицепремиерът Красимир Каракачанов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, и два пъти изрече: "Извинявам се!" 

"Поднасям своите извинения на всички, които са се почувствани обидени или засегнати от изказването ми пред телевизия СКАТ". 

Той добави, че разбира всички майки на деца с увреждания, защото самият той има такъв човек в семейството си. "Самият аз съм потърпевш в това отношение в моето семейство. Винаги съм подпомагал с каквито средства ми е възможно болни хора и такива с увреждания, разбирам ги", заяви той.

"Извинявам се отново. По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било", завърши той.  

И добави, че това е станало по настояване на коалиционния съвет. 

"На проведения коалиционен съвет обсъдихме въпроса, свързан с медийната капания по повод мое изявление и протестите пред МС.

По настояване на коалиционния съвет, поднасям извиненията си на всички, които са се обидили или се почувствали обидени . Не е нужно да се аргументирам", обясни Симеонов. 

Волен Сидеров дойде рано сутринта на "Дондуков" 1, след като вчера не се яви на заседанието на малката управляваща коалиция - Обединени патриоти. Лидерът на "Атака" носеше стари изказвания на Симеонов, който е говорел, че Борисов трябва да се оттегли от политиката по примера на Ахмед Доган.

Източник: http://epicenter.bg/article/Sled-narezhdane-na-Borisov---Valeri-Simeonov-se-izvini-na-maykite/166494/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!