Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 150 организации настояват за незабавна оставка на Валери Симеонов, масов протест може да помете кабинета

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера Валери Симеонов Националната мрежа за децата настоява за незабавната оставка на Симеонов заради коментарите му за родителите на деца с увреждания.
“Скандалното му изявление е не само крайно неадекватно в ситуация, в която месеци наред се търси решение за едни от децата и родителите с най-труден живот у нас, то е недопустимо за държавник, който трябва да служи на народа си”, се казва в позицията.

Националната мрежа, която обединява близо 150 организации и подпомага работата на 8 големи ведомства и министерства, обяви, че спира подкрепата си за правителството, докато Симеонов е на поста си.

Вчера майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред Народното събрание поискаха оставката на Симеонов. В понеделник те излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оттеглянето на вицепремиера.

Протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов в понеделник се очертава да бъде най-масовия в рамките на досегашното управление на кабинета Борисов-3.

Точно по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са “кресливи жени с уж болни деца”.

До момента участие в събитието, организирано от каузата “Системата ни убива” са потвърдили над  4500 души, а почти 20 000 са заявили интерес.

“Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна”, категорични са отвратените от думите на заместника на Бойко Борисов в правителството.

Към протеста на майките се очаква да се включат и недоволните от качеството на ремонтите в София и управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те се събират пред Столична община също в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството.

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души.

Освен в столицата протести за отстраняването на Валери Симеонов ще има в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18 часа. 

Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа. 

Фрог нюз, Оф нюз

Източник: http://onovini.com/2018/10/%D0%BD%D0%B0%D0%B4-150-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!