Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Гласуването в парламента в Скопие трябва да доведе до още по-голяма близост между страните ни. Каменос изригна: В Скопие заплашиха депутати със затвор, ако не гласуват за промените! Срам!

Радев: Гласуването в парламента в Скопие трябва да доведе до още по-голяма близост между страните ни

Резултатът от проведеното на 19 октомври гласуване в парламента е важна стъпка за Република Македония по един дълъг исторически път. Той трябва да доведе до още по-голяма близост между нашите две страни на принципите на приятелството, добросъседството и сътрудничеството. Това се посочва в позиция на президента Румен Радев за резултатите от проведеното гласуване в парламента на Република Македония на 19 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Перспективите за развитие на двустранните ни отношения и изчистването им от идеологическите наслоения от близкото минало са от изключително значение за затвърждаване на подкрепата на Република България за интеграцията на Република Македония в Европейския съюз и НАТО.

Приветствам всички прояви на политическа смелост, лидерство и държавническа отговорност, които водят към сближаването между нашите две държави“, се посочва още в позицията на държавния глава.

Каменос изригна: В Скопие заплашиха депутати със затвор, ако не гласуват за промените! Срам!

Председателят на младшия коалиционен партньор в гръцкото правителство „Независими гърци“ (АНЕЛ) и министър на отбраната на страната Панос Каменос избухна в Туитър по повод решението на македонския парламент да пристъпи към приемане на конституционните промени, произтичащи от договора за името между Атина и Скопие, предава опозиционното скопско електронно издание „Република“, цитирано от Агенция "Фокус".

„Кой би си помислил, че в Европа на ценностите и демокрацията, този, който не гласува, както му е наредено, ще отиде в затвора, а този, който се покорява на заповедите, получава бонус от 2 милиона евро черни пари. Срам!“ – написа Каменос, отявлен противник на договора от Преспа.

Правителството на Македония веднага реагира, като обвини Каменос, че „разпространява фалшиви новини“, предава базираният в САЩ портал Greek Reporter.

Председателят на младшия коалиционен партньор в гръцкото правителство „Независими гърци“ (АНЕЛ) отново се разграничи от премиера Алексис Ципрас, който поздрави македонския си колега Зоран Заев за успеха.

Говорителят на македонското правителство веднага отговори на нападката, също чрез Туитър.

„Скъпи г-н Каменос, трябва да знаете, че разпространявате фалшиви новини, които вече официално бяха опровергани от нашето правителство“, написа Миле Бошняковски.

Източник: http://epicenter.bg/article/Radev--Glasuvaneto-v-parlamenta-v-Skopie-tryabva-da-dovede-do-oshte-po-golyama-blizost-mezhdu-stranite-ni/166250/2/0

http://epicenter.bg/article/Kamenos-izrigna--V-Skopie-zaplashiha-deputati-sas-zatvor--ako-ne-glasuvat-za-promenite--/166224/7/51

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!