Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Райчев: Правителството не губи авторитет сред своите избиратели

Правителството не губи авторитет сред своите избиратели, но броят на хората, които искат да махнат премиера Бойко Борисов от власт расте. Това коментира в сутрешният блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ социологът Андрей Райчев. 

Според него съществуват четири варианта за сценарий на предсрочни избори. 

„Сценарий номер едно: ГЕРБ успяват да направят победа или реми на изборите през май и удържа победа на изборите през септември, както и успява да се опитва да докара мандата си до край. Вторият вариант е да се получи съвпадение на парламентарни и местни избори. Този вариант носи на ГЕРБ предимства. За лидера на партията е много по-лесно да съхрани единството на партията, ако има и парламентарни и местни избори. Третият вариант: При по-сериозно напрежение и разпад на коалицията може да се стигне до съвпадение между парламентарните и европейските избори през май“, обясни Андрей Райчев.

Той съобщи, че четвъртият вариант е избухване на напрежение сред населението, което да накара правителството да предпочете да направи избори вместо да стои в напрегната обстановка, която може да доведе до преврат. 

Социологът каза още, че причината за напрежението в „Обединени патриоти“ са евроизборите през май и фактът, че трябва да решат кой да води листата. Лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров има желание да е начело, но истината е, че Патриотите са по-силни заедно.

Източник: http://epicenter.bg/article/Andrey-Raychev--Pravitelstvoto-ne-gubi-avtoritet-sred-svoite-izbirateli/166062/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!