Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Децата ми не искат да гледат лоши новини, затова сутрин гледаме детски филмчета

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не гледа сутрешни блокове. Причината - лошите новини и агресията, които ни заливат, а малката му дъщеря не искала да гледа сутрин, докато закусва. Затова сутрин гледаме детски филмчета, призна Цветанов, цитиран от Канал 3.

Коментарът му дойде по време на кулоарната обиколка по стаите на парламентарните групи, по време на която Цветанов заедно с младежите на ГЕРБ раздаде листовки в срещу трафика на хора по повод международния ден за борба с това престъпление. Цветанов отчете, че за съжаление страната ни все още е източник на трафик на хора.

На рекламните материали срещу трафика са посочени горещи телефони, на които жертвите могат да потърсят помощ. Цветанов призна, че до момента направеното от страна на държавата е достатъчно, тъй като наказанията за трафик с цел сексуална експлоатация са завишени, но една немалка част от младите българи не са информирани за капана, в който могат да попаднат.

По време на обиколката на стаите на ПГ най-емоционално лидерът на ПГ на ГЕРБ бе посрещнат в стаята на БСП. Заедно с Цветанов беше и общинската съветничка, певицата Йоанна Драгнева.

"Добре дошли във вашата родна партия", посрещна Цветанов комунистът Александър Паунов, докато двамата се здрависваха, при което вторият в ГЕРБ прихна в смях.

Зам.-шефът на ПГ на левицата Георги Свиленски пък скочи да отговори на инициативата с инициатива. "А ние може ли да Ви представим "Визия за България"?", попита риторично Свиленски и връчи на Цветанов червената папка с документа, който я прие, но закри заглавието на визията с листовката срещу трафика. 

Цветанов заяви, че за голямо съжаление страната ни все още е източник на трафик на хора. 

„Затова с тези прекрасни млади хора от МГЕРБ правим тази инициатива, това е тяхна инициатива и трябва да я подкрепим“, заяви Цветанов и уточни, че заедно с тях ще обиколят всички парламентарни групи. 

„Смятам, че това, което е тяхна инициатива, трябва да бъде подкрепено и от медиите, и от политиците, които са тези, които взимат законодателни решения и тези, които могат да участват активно във взимането на политически решения за борбата с трафик на хора“, каза Цветанов. 

„Законодателните инициативи, които са реализирани до настоящия момент, смятаме, че са достатъчни, защото през последните години завишихме наказателната отговорност към лица, които осъществяват трафик и то по-специално с цел сексуална експлоатация, също така и за трудовата експлоатация“, допълни още Цветанов. Той обърна внимание на семейната среда и агресията, за която допринасят всички да бъде увеличавана. „Трябва да бъдем позитивни, трябва да бъдем градивни и аз мога да ви кажа, че от известно време се съобразявам с това, което моите деца искат да гледат сутрин, а те не искат да гледат лоши новини“, допълни Цветанов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Tsvetanov--Nemalka-chast-ot-mladite-ne-sa-informirani-za-posledstviyata-ot-trafika-na-hora/166066/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!