Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американските бази в Европа ползват САМО руски газ...

Докато конгресмените от САЩ и други агресивно настроени американски политици убеждават ЕС, че руският газ и тръбопроводите от РФ са зло, независимата немска преса неотдавна припомни, че американските военни обекти в Германия използват руски газ.
Оказва се, че американските военни обекти ползват САМО руско топливо.
За много от разбралите този факт, той се оказа истински шок, защото техните призиви могат да оставят на студено американските бази на ВВС. Не само на студено, но и без електричество.
През първата част на 2018 година процентът на потребление на руски газ от страна на европейците е 41 %.
Руското гориво е по-евтино за разлика от американския втечнен газ, за който активно лобират САЩ, защото руския газ не се нуждае от допълнителна техноологична преработка.
Това не пречи, обаче, американците упорито да изнудват Европа да ликвидира руските енергоносители да ги замени с американския втечнен газ.

По информация на изданието The National Interest, една от ключовите натовски бази Ramstein, разположена в югозападна Германия, почти наполовина зависи от горивото от Русия. Става дума за опорния пункт на континента с 56 хиляди военнослужещи, за щаб квартирата на ВВС, отговярща за цяла Европа и Африка.
В тази база се намира центърът на командването на ВВС на НАТО.
Излиза, че при желание Русия може да отговори на американското попълзновение на европейския пазар на енергоносители с врътване на крачнето за доставката на топливо за базите на НАТО.
Американците си спомниха това, когато немскитие СМИ ги упрекнаха в техните двойни стандарти.
Властите в САЩ изведнъж изпаднаха във върло безпокойство, че Москва може при желание от своя страна да прекрати експорта на синьото гориво и тогава НАТО ще остане напълно беззащитно.
А беззащитният Алианс не може да бъде защитен от никого и нищо.

Петя Паликрушева, БГ-Нюз-Фронт

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/10/blog-post_557.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!