Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева: ГЕРБ са ме поръчали и Хекимян изпълни една поръчка

ГЕРБ са ме поръчали и водещият на сутрешния блок на БТВ Антон Хекимян изпълни една поръчка. Така депутатката от БСП Елена Йончева коментира скандала от тази седмица, когато тя напусна студиото на телевизията. Оказа се, че тв водещият не е спазил предварителната им уговорка да говорят за здравеопазването, убийството в Русе и сигнал на БСП в Агенция „Пътна инфраструктура“ за състоянието на пътищата. 

„Хвърлих микрофона върху един стол, защото бяха ядосана и честно казано доста разстроена. Ние имахме предварителен разговор с Антон Хекимян предишния ден за темите, по които ще говорим - теми, които смятам, че са важни за обществото. Това е темата за здравеопазването, а не просто че ще внесем вот, защото това не е тема, а информация, която така или иначе вече е публична“, обясни Елена Йончева пред тв „Евроком“. 

„Разбрахме се, че ще говорим за здравеопазването, разбира се за случая в Русе. За третата тема му обясних, че имаме намерение да внесем сигнал в АПИ и ще говорим за пътищата. Казах му, че има трета тема за разговор, която е много важна“, разказа депутатката. И допълни, че това е бил разговор между двама журналисти, каквато е и тя, въпреки че е народен представител. 

„Смятам, че когато говориш с един колега, когато уточняваш конкретните три теми не може да има само една тема. Вместо това г-н Хекимян направи друго. Чували ли сте този термин в криминалните среди – да те поръчат. ГЕРБ са ме поръчали! Вие ще разберете какво имам предвид скоро. ГЕРБ са ме поръчали и Хекимян изпълни една поръчка“, категорична бе Елена Йончева. 

Според нея, екзекуцията на българската журналистика и българското свободно слово за всеки, който се опитва да направи едно разследване, има много измерения. „Не само физически, а екзекуцията може да бъде осъществена по много начини. Да, ГЕРБ са е поръчали, защото те отдавна ме заплашват – с даване на прокурор, със съд по темата за оградата по границата, за водата в Хасково. Предишният здравен министър (Николай Петров, б.р.) каза, че ще ме съди, един вицепремиер (Валери Симеонов, б.р.) два пъти каза, че ще ме даде на прокурор, а един областен координатор на ГЕРБ ме съди за това, че съм обявила феодалната схема, която е направил в Хасково“, разказа социалистката.

Източник: http://epicenter.bg/article/Elena-Yoncheva--GERB-sa-me-porachali-i-Hekimyan-izpalni-edna-porachka--video-/165758/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!