Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Би Ти Ви взе думата на Елена Йончева и тя хвърли микрофона на излизане

.

България беше очернена след жестокото убийство на журналист. Това бяха чудовищни неща, които се отнасят за управлението на Бойко Борисов в последните 10 години, а не за страната. Това каза журналистката Елена Йончева от БСП в ефира на bTV.
По думите ѝ в България има много добри специалисти и криминалисти, но въпреки това няма доверие в институциите. „Затова беше предложена помощ от Европа по разследването на престъплението. Ние призовахме в това разследване да се случат чуждестранни експерти. Едно международно разследване щеше да помогне, за да спрат всички спекулации“, подчерта Йончева.  

„Сега сме на 111 място по свобода на медиите в Европа. Преди бяхме нареждани до Франция, а сега до страни като Конго и Гвинея“, отбеляза тя.  

Елена Йончева цитира американски медии, които са припомнили доклада на Държавния департамент за миналата година за страната ни, в който се казва, че служители във всички звена на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано. Тя била свързана с големите инфраструктурни проекти“. 

Журналистката коментира и вътрешнопартийните вълнения. Според нея  съперничество и съревнование между президента Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова няма. Разнопосочните мнения в опозицията пък били нормални, посочи още тя. По-страшно щяло да бъде, ако настане тишина. 

„Полезно е за партията и за държавата. По-лошо е когато няма различни мнения. Най-страшното е, когато една управляваща партия провежда конгреса си като в Северна Корея”, посочи бившият журналист, намеквайки за ГЕРБ. 

За лъжите по неин адрес Йончева обясни, че е завела дела. Тя се опита да говори за злоупотребите във властта и в управляващата партия, но не й бе дадено възможност. Именно за това тя хвърли микрофона и напусна студиото на телевизията.   

Източник: https://frognews.bg/novini/vze-dumata-elena-ioncheva-tia-obiavi-protest-hvarliane-mikrofon.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!