Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: С благословията на Борисов, СКОПИЕ НАГЛО ОТРЯЗА НОВИ ПАРЧЕТА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! Ето най-новите претенции...

Българската историческа наука да изключи Македония от всички документи и трудове, в които чертае българските исторически територии.

Освен това  учените в София трябва да спрат да споменават Самуиловата държава като българска!

Това поискаха македонските историци от смесената българо- македонска комисия, която създадоха Бойко Борисов и Зоран Заев с цел да реши спорните факти и събития от общата ни история със Скопие.

Skandalno.net припомня, че въпросната комисия бе договорена с анекс към скандалния договор между България и Македония, подписан от Борисов, в който договор София признава съществуването на македонски език и култура.

„Зоран Заев иска да отреже парче от нашата история. Нека сега ГЕРБ, които се прегръщаха със Заев, отговорят публично защо позволиха да се пренапише и адаптира нашата история към конюктурния момент“, написа Боян Чуков в гневен пост в социалните мрежи.

Докога ГЕРБ ще търгуват с националните интереси и историята на България? Защо правителството на Борисов се отрече от българската история и памет и най-безсрамно обслужи интереса на Вашингтон и Брюксел, които трескаво бързат да тикнат бившата югорепублика в НАТО?

Добре, че на референдума преди седмица за смяна на името, македонците масово отказаха да идат до урните и да се прекръстят на Северна Македония. Това е името, което Заев и Ципрас договориха, за да може Скопие час по- скоро да хлътне в НАТО. Име, което обаче тежко засяга българските национални интереси – тъй като нашата Пиринска Македония също географски е на север. И това би могло да възбуди териториалните претенции на Скопие към нас. Но Бойко Борисов и външната министърка Екатерина Захариева с радост и фанфари се съгласиха на очевидно провокативното спрямо България предложение за име на страната край Вардар.

Бойко Борисов след подписването на предателския към България договор!

На македонците обаче не им хареса да се казват по начин, избран от гърците. Затова и масово не гласуваха. Така или иначе обаче, Алианса няма време за губене. Западняците обявиха, че референдума е успешен (въпреки слабата активност от 36%, която според скопската конституция прави референдума невалиден) и вероятно ще вкарат Македония в НАТО съссегашното им име, или с някакво друго. Много им пука как ще се нарича една незначителна точица на световната карта! Която обаче им върши чудесна работа в санитарния кордон срещу Русия.

Както не им пука и че подписа на Борисов даде карт бланш на македонските националисти най-нагло да си присвоят части от българската история.

Васалното евро-джендърско правителство на Борисов е инструктирано да козирува и да се съгласява с всяко малоумно и анти-българско евро-предложение. Или най-малкото- да си мълчи, за да не създава допълнителни пречки. Важното е НАТО да се настани и в Македония, за да окрупни и уплътни т.нар. санитарен кордон срещу Русия.

Какво значение имат дребните дрязги на някакви си македоно-български туземци, когато става въпрос за глобалните хищни американски планове?!

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://www.informiran.net/%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!