Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Българи очерниха държавата по най-гаден начин

„Поднасям своите съболезнования към близките на убитата Виктория Маринова в Русе“.

Това заяви на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Той заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров дадоха подробности около разкриваемостта на жестокият убиец на Вероника в крайдунавския град.

„Благодарности към всички прокурори и разследващи, към Института по психология. Потвърждавам обещанието си за заделени средства към Института по криминалистика, за да го осъвременим с техника, защото сега ни бяха нужни над 24 часа, за да установим ДНК-то“, заяви Борисов. „Благодаря и на всички граждани и нещатни работници, които ни помогнаха“, добави той, предаде репортер на Novini.bg.

Обръщам се към всички разследващи журналисти и натискът, на който подложихте всички органи, въпреки че в неделя ви помолих да изчакате няколко дни. Можеше да се предизвика укриване на вещи, на извършител и нямаше днес какво да си говорим“, обясни той.

„Благодаря на трите Федерални провинции в Германия, на техните ръководители. Заподозреният менеше адреса си постоянно на територията на трите провинции и трябваше да бъде издирван’, информира Борисов.

Премиерът изрази разочарованието си от постоянните нападки, които получаваше България в последните дни.

„Българи направиха така през тези дни да се говори като за Малта и Словакия, да се очерни държавата по най – гаден начин“, заяви той. „Много неща бих казал, но те ще минат добрият тон“, заяви Борисов и добави: „С нищо не сме заслужили да бъде охулвана така България за няколко дни.“

Източник: Petel.bg

Източник: https://bultimes.bg/borisov-bulgari-ocherniha-durjavata-po-nai-gaden-nachin/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!