Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Не позволявам чистки в МВР. Убийството в Русе ще бъде разрешено

Убеден съм, че е въпрос на време, убийството да бъде разрешено.

Най-добрите криминалисти са изпратени в Русе, нека да не ги притискаме.

Получено е голямо количество ДНК. Това заяви премиерът Бойко Борисов на националното заседание на ръководството на МВР.

Тялото на 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова беше открито вчера през деня на популярно място за спортуване в Русе. Тя е била убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Преди убийството, жертвата е била на среща с приятели в града. Тя си тръгнала с обяснението, че иска да спортува и се насочила именно към популярното сред русенци място край река Дунав. Тогава „следите ѝ” се губят и семейството ѝ повече не успява да се свърже с Маринова.

Борисов добави, че правителството не е позволило политически чистки в МВР.

„Който си гледа работата, си е на мястото. Не съм позволил чистки в МВР, за да запазим професионалния състав. Независимо от много ясното разделение между властите, ние сме длъжни да работим заедно, докато вкараме в съда дадено дело“, каза премиерът.

Борисов напомни, че сигурността на хората е много важна. „Не мога да си обясня, защо и днес говорим, че има места, в които полицейското присъствие е малко. 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за границата. 160 млн. лева повече за заплати. Всеки един директор си знае населените места – колко патрула има и колко полицаи и не можете да ме убедите, че не може да се направи график, за да се чуе гласа на хората. Сега и камери се купуват. Стотици килограми хероин задържаме“. „Не може да се напие един и полицаят да казва – не говорете с медиите. Не може да мрат хора по улиците“, възмути се той.

Борисов не си обяснява как е било допуснато тонове фалшив алкохол да попадне в малките магазинчета, въпреки акциите на Митниците и Икономическа полиция. Той отново предупреди, че който не си върши работата, ще си отиде.

Източник: http://epicenter.bg/article/Borisov--Ubeden-sam--che-ubiystvoto-v-Ruse-shte-bade-razkrito--vapros-na-vreme-e/165259/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!