Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кондолиза Райс: Русия пресече всички възможни червени линии

За САЩ и Европейския съюз е важно да продължат политиката на санкции и натиск спрямо Русия, убедена е Кондолиза Райс, бивш съветник на Белия Дом по въпросите на националната сигурност и бивш държавен секретар на САЩ в администрацията на президента Джордж Буш-младши. Тя заяви това в интервю пред украинското списание „Новое Время“, коментирайки въпроса за това колко още Москва „ще пробва границите на позволеното“, в светлината на агресията в Украйна и използването на нервно-паралитично вещество „Новичок“ в Солсбъри, предава Агенция "Фокус".

„Считам, че тези граници вече са пресечени“, подчерта Райс. „За щастие, ние с нашите европейски съюзници успяхме да се договорим за колективни санкции срещу Русия в отговор на анексирането на Крим и действията на Донбас. И, мисля си, е много важно това да продължи“.

Сред конкретните мерки, които посочи бившият държавен секретар на САЩ, е намирането на начин „да се откажем от руския газ и Северен поток 2“, строителството на който тя определи като „не много добра идея“.

Райс отбеляза също, че в контекста на сдържането на Русия е необходимо Западът, и по-конкретно САЩ, да поддържа украинската армия.

„В този план аз подкрепям въоръжаването на украинските военни, подкрепям разполагането на отлично въоръжени батальони на НАТО в Полша и Балтика. Руското правителство вече пресече всички възможни червени линии и заслужава адекватен отговор“, резюмира тя.

Източник: http://epicenter.bg/article/Kondoliza-Rays--Rusiya-preseche-vsichki-vazmozhni-cherveni-linii/165194/7/96

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!