Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светослав Малинов: Путин не е познал! Да не се надява, че ще строим АЕЦ "Белене"!

Евродепутатът Светослав Малинов коментира изказването на Владимир Путин пред австрийския канцлер Себастиан Курц, в което призова Европейският съюз да не постъпва като България и да работи с Москва. По думите му, страната ни съжалявала за проваления троен шлем с енергийните проекти на Георги Първанов.  

Малинов заподозря зад изказването на Путин надеждата на Кремъл все пак да построим АЕЦ "Белене". "Да не се надяват! Путин не е познал! Техниката, която сме купили, е скъпа. Но ако вкъщи си купите нещо скъпо, което се оказва, че не ви трябва, после давате ли 10 пъти повече пари, за да си го монтирате, ако пак не ви е нужно", попита реторично евродепутатът Хекимян в студиото на БТВ. 

"Няма да има АЕЦ "Белене", няма да го бъде. Това е абсурден проект. Аз съм посветил оставащото си време от мандата ми именно за това. Този проект е начин за източване на пари от българските граждани", категоричен бе Малинов. Той не вярва да се появи инвеститор.

Източник: http://epicenter.bg/article/Svetoslav-Malinov--Putin-ne-e-poznal--Da-ne-se-nadyava--che-shte-stroim-AETs--quot-Belene-quot-/165093/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!