Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ремонтът на "Граф Игнатиев" възмути софиянци още преди да е приключил

Продължаващият повече от половин година основен ремонт на столичната ул. "Граф Игнатиев" и прилежащата й инфрастурктура предизвика възмущение сред гражданите на София още преди да е приключил. След като част от огражденията бяха премахнати, в социалните мрежи започнаха да се появяват снимки на частично възстановената отсечка между пл. "Гарибалди" и ул. "Алабин". От тях личат множество пропуски в изпълнението на строителя, под въпрос са поставени и естетическите качества на крайния резултат, пише в. "Сега".

Ето какво написа неправителствената организация "Спаси София" във "Фейсбук":

"С премахването на огражденията по част от ул. "Граф Игнатиев", софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове. Г-жо Фандъкова, след толкова много публични излагации, след толкова знакови ремонти, които завършват като колосален провал, как имате очи да излизате в национален ефир, да се опитвате да ни баламосвате? Нека познаем - ремонтът не е приключил и общото усещане за свинщина е илюзия, която магически ще изчезне, след като го приключите?

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. "Гарибалди" по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор? Че това Ви "съчетание", г-жо кмет, е емблемата на Вашето управление. Усвоили сте го до съвършенство - почнете да упражнявате някое друго. Новият Ви зам.-кмет - младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса" ще обясни ли, защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце - късно е вече да правите каквото и да е. До края на мандата Ви остава около година. Дайте си почивка, моля Ви! Нагледахме се на "красотите", които Вие, администрация Ви и любимците Ви зам.-кметове творите за наша сметка. Излиза ни твърде скъпо."

Новата настилка по ул. "Граф Игнатиев", в участъка между ул. "Алабин" и площад "Гарибалди", ще бъде фугирана утре, като тогава участъкът ще бъде отново преграден. Има и дефекти, които ще бъдат отстранени. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във "Фейсубк" в отговор на критики от граждани в социалната мрежа към изпълнението на ремонта в участъка.

Ремонтът за 24 млн. лева се изпълняват от строителната фирма "Джи Пи груп", а строителен надзор е фирмата "Трансконсулт 22". Справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че само преди година двете фирми са били съдружници в търг за пробива на бул. "Петър Дертлиев" към Софийския околовръстен път и автомагистрала "Люлин". През 2016 г. по друга поръчка "Трансконсулт 22" беше в съдружие и с "Институт за градско планиране", в което мажоритарен собственик бе Петър Диков. Само година по-рано Диков напусна поста главен архитект на София. Потърсени от "Дневник" за това какви дефекти са установили, от фирмата не отговарят на посочения в Търговския регистър телефон за контакт.

Източници: "Сега", "Дневник"

Източник: http://glasove.com/categories/skandalyt/news/remontyt-na-graf-ignatiev-vyzmuti-sofiyanci-oshte-predi-da-e-priklyuchil

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!