Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US министър: Блокираме Русия от всякъде, и я задушваме... Москва: Погледнете пак картата...

САЩ са готови при необходимост да блокират по море Русия, съобщи Washington Examiner.
“САЩ могат да организират морска блокада за Русия и да блокират енергийните доставки на страната към държави от Близкия Изток.
Имаме възможност, благодарение на нашите военноморски сили, да гарантираме, че морските линии ще останат отворени и в същото време да спрем руските енергийни стоки да излизат на пазара“, заяви американският министър на вътрешните работи Райън Зинг.
Той подчерта, че единственият голям източник на финанси за руската икономика са енергийните продукти. Според него ситуацията с Иран е подобна, като и там икономическите действия биха били по-ефективни от силови такива.


Русия не е страна, която може да бъде блокирана и потъпквана или задушена, а представителите на американските власти трябва да четат повече история, коментира по-късно днес членът на Комисията по енергетика към Държавната Дума Михаил Шеремет.
От страна на нашите партньори излиза неконструктивна реторика и позиция. Никога не сме нападали, но можем да защитим своите територии и интереси и то убедително, допълни той, цитиран от РИА Новости.

Факти БГ, Фокус

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/09/us_30.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!