Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко 'бие здраво' наркотиците в Централата на ООН

Сестрата на Габриел, арестувана с 15 кг. хepouн в Унгария... Орбан: Няма имунитет, ще си лежи...

"Тази зависимост, този бич да бъде изкоренен, да се бие здраво".

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Срещата е организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп, на която България е съдомакин.

"Не случайно сме съпредседатели. Още като бях главен секретар в България пристигнаха редица американски експерти, които участват активно в борбата с наркотиците", каза още премиерът.
http://epicenter.bg/article/Borisov-sled-sreshtata-s-Tramp--Dalech-sam-ot-misalta-da-se-konkuriram-s-kogoto-i-da-bilo-/164252/2/0

Българският министър-председател Бойко Борисов взе участие в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, съобщиха от Правителствената информационна служба. 

Форумът, който се проведе в Централата на ООН в Ню Йорк, се организира от президента на САЩ Доналд Тръмп, а България е съ-домакин на срещата. Премиерът Борисов е начело на българската делегация, която участва в 73-тата сесия на ООН. 

По време на Срещата на високо равнище страните-участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества.

Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят: намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества; разширяване на усилията за лечение, с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите; укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор; и премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им.

Източник: http://epicenter.bg/article/Borisov-uchastva-v-globalna-sreshta-za-problema-s-narkotitsite--organizirana-ot-Tramp/164241/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!