Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Няма да нападам Прибалтика, след 20 години населението им ще се е изнесло и тези държави ще изчезнат...

Русия няма никакви агресивни намерения към Прибалтийските страни.
Това каза руският президент Владимир Путин на среща с избиратели в Санкт Петербург (който е близо до Прибалтика).
"Всичко това е пропаганда за обосноваване на собствени вътрешни решения - в случая да се похарчат милиарди за американско оръжие. Вероятно политиците на Литва, Латвия и Естония получават огромни комисиони, и това е причината да раздухват руската заплаха..."- каза Путин.
Според него, Русия има собствени приоритети, свързани с развитието на пазара си и икономиката, и няма нито време, нито интерес да се занимава с Прибалтика. Там няма нито газ, нито нефт, няма дори някаква "модерна" икономика, макар да се пропагандира друго.
"Прибалтика е един умиращ регион" - каза Путин и добави - "След 20 години там няма да са останали хора. Всичко емигрира, особено по-младите. По-възрастните остават, но те са към края на житейския си път. Вижте спада в раждаемостта и миграцията в тези страни. Те сами се самозакриват. Защо сега да ги нападам, като след четвърт век това ще са безлюдни земи? Тогава, ако ни трябват, което не е много сигурно, ще можем да обсъдим статута им" - обясни руският президент.

Статистиката действително сочи, че Прибалтика е в абсолютен демографски погром.
Най-малко зле е Естония. Тя достига демографски рекорд в края на СССР - 1,56 млн. души. Сега е 1,3 млн., т.е. сринала се е с 15%. При това предимно млади бягат, което прави срива още по-опасен дългосрочно. Вещае още по-голямо срутване в бъдеще.
При Литва сривът е близо 25% - от 3,7 на 2,8 милиона. Т.е. загубили са една четвърт от населението си от 1990 г. насам. Отново в последната година на СССР са с рекорден брой - 3,7 милиона души.
Най-зле е Латвия. Тя се е стопила от рекордните социалистически 2,7 милиона, на 1,9 милиона днес. Т.е. с около 30%.
В Прибалтика има и доста руско население, което емигрира към Русия в по-ниска степен от не-руснаците към Европа. Не е изключено на някакъв етап руснаците да станат мнозинство и реално да образуват сателитна руска държава, подобна на Беларусия. 
"Съветският съюз се погрижи за тези страни. След Втората световна война, населението им усилено нарастваше. Те се развиваха в благодат и висок жизнен стандарт. Сега нарекоха това "робство", отидоха в Европа, и тя ще ги довърши" - обясни Путин и каза, че всеки народ заслужава да плати цената на своите исторически грешки.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/09/20_19.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!