Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Европа трябва да слуша САЩ, отчитайки направеното от Щатите в Европа по време на Втората световна война

бб768x432

Борисов обяви война на Радев на терена на САЩ: Можехме да го спрем да е президент, не не го направихме

Премиерът Бойко Борисов изрази пред членовете на Американската търговска камара убедеността си, че ЕС и САЩ съзнават, че са не просто стратегически партньори, а имат и моралното задължение да бъдат такива, отчитайки и направеното от САЩ в Европа по време на Втората световна война.

Това съобщи БТА.

Каквито и да има неравновесия, те трябва да се предоговарят, за да станат взаимноизгодни за двете страни, допълни премиерът.

По темата за Западните Балкани премиерът напомни, че тя беше в дневния ред на българското европредседателство, благодарение на което ЕС е обърнал внимание на този регион, и изтъкна геостратегическите интереси към него на редица водещи държави извън общността.

Той подчерта, че сигурността в региона е предпоставка за ръста на инвестициите.
Премиерът Борисов изтъкна, че ролята на България в периода на европредседателството и направеното от нея са високо оценени. И това е единствената причина да искам тази година в ООН в изказването си да подчертая тази тема, допълни Борисов.

Опитът да бъде подценен успехът на България не е добър и не е правилен, допълни той.
Премиерът говори пред членовете на Американската камара на откриваща сесия, която беше открита за медиите. След това Борисов участва в закрита за журналисти дискусия между представители на правителството и членове на Камарата.

Източник: http://www.informiran.net/%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-2-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!