Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борислав Цеков за протеста: Пресолиха манджата с "очаквани кървави сблъсъци и опит за преврат" – Теменужка Петкова: В държава, която върви напред, няма предпоставки за протести

Стар ченгеджжйски прийом е да се пускат слухове за очаквано насилие и сблъсъци, за да се накарат разумните и предпазливи хора да се дистанцират и да откажат от участие в съответната протестна акция.

В държава, която върви напред, няма предпоставки за протести и хората разбират това. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „Беновска пита” по "Канал 3".

Ето коментарът на юриста и политик Борислав Цеков, по повод протестите днес, чиито намерения подложиха под съмнение много граждани. 

Публикуваме без редакторска намеса постът на Борислав Цеков във Фейсбук: 

"Тези прословути емигранти, дето щели били днес "преврат" да правят и да излъчват "правителство", ще успеят ли поне два отбора по 11 души да съберат за едно квартално мачле?!

Една от великите заблуди, която социалната мрежа внушава е, че всеки случаен квартален герой, който е направил фб група от найсе хиляди души и вика "оставка", е влиятелен "политически фактор", който може да предизвиква и моделира реални политически процеси на национално ниво.

Особено, ако плати 200 лв. и даде пресконференция в празната зала на БТА. Наивни истории от хора, които не познават механизмите на властта и политиката.

А пък самата власт се опитва да използва подобни маргинални прояви, за да профанизира самата идея за протест и евентуално реално политическо и гражданско противопостаяне на безобразията в управлението. Но и това направиха несръчно, пресолявайки манджата с "очаквани кървави сблъсъци и опит за преврат". 

Стар ченгеджжйски прийом е да се пускат слухове за очаквано насилие и сблъсъци, за да се накарат разумните и предпазливи хора да се дистанцират и да откажат от участие в съответната протестна акция. Но този път по-скоро стават за смях. Нищо, де. Всичко е точно!"

http://epicenter.bg/article/Borislav-Tsekov-za-protesta--Presoliha-mandzhata-s--quot-ochakvani-karvavi-sblasatsi-i-opit-za-prevrat-quot-/163642/2/0

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!