Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия: «Белите каски» извършват инсценировка на употребата на химическо оръжие – Пентагонът: «Белите каски» са герои

САЩ считат за «героична» работата на НПО «Белите каски», която Русия обвинява за провокации, заяви представител на Пентагона.

«Белите каски» са хуманитарна организация, която спаси хиляди животи и продължава да реагира на бомбардировките от страна на въоръжените сили на Русия и режима на Сирия.

САЩ и международната общност продължават да подкрепят тяхната героична работа», каза представителят на Пентагона в отговор на молбата да коментира изявлението на Русия, че «Белите каски» извършват инсценировка на употребата на химическо оръжие.

«Русия трябва да действа като отговорен член на международната общност и да използва влиянието си, за да предотврати по-нататъшните зверства от страна на режима на президента на Сирия Башар Асад. Вместо това Русия изкривява истината и напада доброволците, опитващи се спасят човешки животи», каза представителят на Пентагона.

Според него, САЩ продължават да искат разрешаването на сирийската криза под егидата на ООН.

Руският център за примирие между враждуващите страни в Сирия съобщи, че на 11 септември в населеното място  Джиср-еш-Шугур в сирийската провинция Идлиб снимачни групи от редица близкоизточни телевизионни канали и регионален филиал на американски новинарски канал са заснели девет постановъчни сцени за употребата на химическо оръжие от сирийските войски срещу мирните граждани.

На всички видеоматериали помощ на пострадалите уж сирийци се оказва от активистите на «Белите каски».

По данни на ЦПВС, също активисти на «Белите каски» от 9 септември в Хан-Шейхун ежедневно репетират постановъчно видео-заснемане на «химическа атака» с участието на деца.

От центъра заявиха, че терористите се подготвят да употребят отровни вещества на базата на хлор срещу участниците в постановъчните снимки.

За това, че терористите се готвят към нови провокации с инсценировка на химическа атака, която да послужи за повод за ракетните удари на САЩ и техните съюзници, още през август заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

Петя Паликрушева

Източник: https://bgr.news-front.info/2018/09/13/pentagont-belite-kaski-sa-geroi/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!