Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йордан Цонев: Инвестициите са ударили десетгодишното си дъно! Няма ли кой да посъветва премиера да не говори в този момент за инвестиции? Не искам да говоря за здравеопазване! Там адът е страхотен, а се изливат пари...

Инвестициите са ударили десетгодишно дъно, няма ли кой да посъветва премиера да не говори в този момент за инвестиции.

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

Според него икономиката на самотек прави 4% растеж, както е сега. За да достигнем водещите държави в ЕС ни трябва растеж над 6%, смята той.

Не искам да говоря за здравеопазване! Там адът е страхотен, а се изливат пари. В каца без дъно, категоричен е той. И припомни, че днес нови 16 милиарда са гласувани за здравната каса. 

Едни предсрочни избори ще помогнат да вървим напред, посочи той.

според Цонев е извън всякакво съмнение, че доходите трябва да се вдигат. Първият ефект от повишените доходи на чиновници ще бъде повишаване на потреблението, вторият - повишаване на инфлацията, третият - ще се чудим всяка година откъде да вземем тези пари, защото като цяло потреблението ще се свие заради повишаването на цените на газа и тока, анализира Йордан Цонев. 

Не само корупцията оказва влияние върху инвестициите, а нивото на политическа нестабилност. Обединени патриоти  - това е агресивна тричленка, извор на нестабилност и агресивно говорене, подчерта той. От две седмици обаче имаме извор на нестабилност в ГЕРБ, анализира той. Според него има противоречия Борисов - Цветанов. Авторитетът и волята на Борисов все още надделяват, но има разлом.

Следователно в управляващата коалиция има втори източник на нестабилност - не само малката коалиция, но и голямата - това няма как да привлече инвеститори, сочи той. Цонев изтъкна, че поведението на инвеститорите е барометър.

Почнат ли да бягат инвеститорите, нещата не са добре, каквото и да говорят управляващите, каза още Цонев.

Абсобютно стабилна е нестабилността, тя е константна, това е единствената стабилност, каза Йордан Цонев. 

А по повод на социологическите проучвания, които показват, че няма промени в обществените нагласи, каза, че преди да се отиде към предсрочни избори, трябва да е ясен моделът, който се следва. 

Реформите изяждат хората, които ги правят. За реформи трябва човек камикадзе, посочи Йордан Цонев в заключение.

Източник: http://epicenter.bg/article/Yordan-Tsonev--Imame-rastezh-pod-4--za-da-dogonim-srednite-strani-v-ES-ni-tryabvat-nad-6-/163338/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!