Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Петков: Не можем да настаним царя в двустайна панелка в „Младост 3“

Въпросът с царските имоти е политически. Трябва да се види решението на Конституционния съд от 1998 г. и силните аргументи тогава. Дълбоко убеден републиканец съм и бях от малкото, които не ходиха да посрещат Симеон Сакскобургготски. Не можем да настаним царя в двустайна панелка в „Младост 3“. Това каза бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков в ефира на БТВ. 

„Тук вече говорим за устоите на държавата. Държавата трябва да реши въпросът с минимални щети. Когато сме го канили да се върне, какво ни гарантира утре тези имоти да се продадат на някой бизнесмен? Изтърван е моментът да не се злепостави институционално България пред света“, отбеляза той.

Той коментира кадровите промени в МВР и предложения за министър главен комисар Младен Маринов. Политикът направи паралел с него и Богомил Бонев. "Важен момент е, че кариерата на г-н Маринов започна своя възход по време на служебното правителство, сега е предложен за министър от Бойко Борисов. Това означава, че има подкрепата на всички политически партии. Освен това е човек от системата, което според мен ще донесе голямо спокойствие", заяви Петков.

За решението на Корнелия Нинова да извади депутатите от пленарна зала и от 79 депутати да остави едва 20, Петков заяви: "Има моменти които будят жалост, други пък присмех. Когато се избират народни представители, те затова са това са там. Да оставим на страна, че депутатите са в парламента само два дни, през другото време трябва да са при избирателите", заяви още лидерът на АБВ.

Източник: http://epicenter.bg/article/Rumen-Petkov--Izborat-na-Mladen-Marinov-shte-donese-golyamo-spokoystvie-v-sistemata/163190/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!