Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Faktor: БСП с провокация – чества окупацията на България от СССР и налагането на червен терор

Празнуват с портрета на масовия убиец Георги Димитров

Празнуват с портрета на масовия убиец Георги Димитров

В навечерието на най-зловещия ден в най-новата история на България – 9-ти септември  градският съвет на БСП – София обяви официално, че организира тържествено честване на знаковата за социалистите дата, съвместно с казионния Български антифашистки съюз.

Програмата включва поднасяне на цветя на паметника на Незнайния воин, от 17 ч., с участието на народни представители и общински съветници от левицата. Поднасяне на цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, както и на паметника на Съветската армия.

Пропагандно социалистите са забъркали и имената на националните светини Ботев и Левски с позорното честване. Именно от техните паметници в Борисовата градина от 17, 30 ч. ще тръгне шествие към Братската могила, където е предвиден тържествен митинг.

Въпреки действащия в България закон, обявяващ комунистическия режим за престъпен, ръководството на БСП в София и страната продължава да го нарушава, провокирайки гражданско напрежение. Честването на 9-ти септември няма нищо общо с антифашизма и неговата световна победа, а е символ на налагането на кървав сталински тоталитаризъм, който продължи 45 години – много по-дълго от управлението на нацистите в Германия и взе многократно повече невинни жертви.
Цинично и абсурдно е Корнелия Нинова и лидерите на БСП да говорят непрекъснато за народно единство и помирение, а да продължават да тачат деня на съветското поробване на България, довeл до най-кръвопролитната политическа саморазправа с опоненти и различно мислещи от наложената със сила от Червената армия БКП.

bsp_programa.jpg

Източник: https://www.faktor.bg/bg/articles/bsp-s-provokatsiya-chestva-okupatsiyata-na-balgariya-ot-sssr-i-nalaganeto-na-cherven-teror

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!