Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руският военен контингент в Сирия е унищожил 87 хиляди екстремисти

Руският военен контингент в Сирия е унищожил 87 хиляди екстремисти

/КРОСС/ Руският военен контингент в Сирия е унищожил 87 хиляди екстремисти и е освободил 141 населени места, като е освободил 102 хиляди квадратни километра територии, предава ТАСС, цитиран от Фокус.

Тези данни се представят в материалите, предназначени за тристранната среща в Техеран, която предстои днес.
"Русия има значителен принос за нормализиране на ситуацията в Сирия. С участието на руски военни там бяха ликвидирани 87 хил. въоръжени лица, освободени 141 населени места и 102 хил. кв. територия , а 43 хил. екстремисти доброволно предадоха оръжие в резултат на работата по помирение на враждуващите страни" - се отбелязва в материалите.

С подкрепата на Военно-космическите войски на Русия сирийските сили са извършили операция за прочистване на района от терористи в зоната за деескалацията в югозападната част на страната.

Към днешна дата три от четирите такива зони са върнати към мирния живот под контрола на сирийското правителство, казват от Кремъл.

Освен това, Русия активно подпомага Сирия в хуманитарен план: доставени са повече от 3 хиляди тона товари, разминирани са около 6,6 хектара, повече от 19 хиляди сгради и съоръжения, както и 1,5 хиляди километра пътища .

Източник: http://www.cross.bg/hilyadi-siriya-ekstremisti-1583245.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!