Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова ЗАБИ Мощен Шамар на Шайката! Всички са в ШОК! Дните на Кабинета са преброени!

За разпускане на парламента и предсрочни избори, се обявиха Корнелия Нинова и БСП в първия работен ден на Народното събрание.

„20 депутати от БСП остават тук, другите идваме при вас, за да обсъдим нов модел за развитието на България и тотална промяна в системата“, заяви лидерката на опозицията в своето обръщение към народа от трибуната на Народното събрание.

Сривът на Търговския регистър, фалшивата чума в Странджа, фалита на застрахователя – фантом „Олимпик“ и трагедията на пътя-убиец край Своге, където загинаха 17 души – сами по себе си тези събития, които се случиха в рамките само на три месеца, са достатъчно показателни за тоталния крах на кабинета „Борисов- 3“ и на цялата неолиберална система, по която ГЕРБ управляват страната, категорична е Нинова.

Не по- малко тревожен е и фактът, че откакто ГЕРБ са на власт чуждестранните инвестиции са намалели драстично, като за 2017 те са едва малко над 1 млрд. Това означава, че прехвалените западни инвеститори формират по- малко от 2% от БВП на България, което е крайно нищожнои със сигурност крайно недостатъчно, за да се постигне устойчиво икономическо развитие.

Въпреки трагедията край Своге и трагичното състояние на държавата, управляващите не спират да се карат за постове и за пари, заяви още Нинова.

Скандалите обаче са не само в малката коалиция на „Обединените патриоти“. Разкол се е възцарил и вътре в ГЕРБ, по оста Борисов- Цветанов. Тлеещият конфликт между лидера и „дясната му ръка“ продължава от месеци и все повече се задълбочава, коментира Нинова. А думите й предизвикаха бурно негодувание сред парламентарните редици на ГЕРБ. Фактите обаче показват, че лидерката на БСП е напълно права в тази си констатация.

След разгромната реч на Корнелия Нинова, последва светкавичния отговор на Цветан Цветанов. Мъжката секретарка на Борисов обвини БСП, че „опитват да убият ускорението, което България набра от европредседателството“. Всяка втора дума на Цветанов беше… „европредседателсвото“. Но така и не чухме коментар по горещите вътрешно-политически теми.

По стара своя мутренско-просташка традиция Бойко Борисов не се яви в парламента. Но за разлика от друг път, този път си имаше причина: На посещение е в Израел.

Второто му за тази година там – първото беше само преди три месеца.

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://www.informiran.net/%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!