Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юрий Асланов: Ходът на Нинова е правилен! БСП изпреварва неизбежната протестна вълна

Ходът на Корнелия Нинова е правилен! БСП изпреварва неизбежната протестна вълна.“

Така социологът Юрий Асланов коментира за Епицентър.бг новата стратегия на социалистите, огласена от лидера на партията Корнелия Нинова в словото й за началото на политическия сезон. От парламентарната трибуна Нинова каза, че само 20 червени депутати ще бъдат постоянно в пленарната зала. Останалите ще са при хората. 

Асланов предвижда, че протести тепърва предстоят предвид повишаващите се цени на енергоносителите. Хлябът поскъпва, следва верижна реакция, която ще изкара хората на улицата, посочва той. Именно затова според него БСП изпреварва неизбежната протестна вълна. 

Партията, която иска да е алтернатива, трябва да спре да се отъждествява с институцията, срещу която са хората в момента. А това е парламентът като символ на властта“, казва Асланов. Според него опозицията няма работа в това Народно събрание, където от нейния глас нищо не зависи. „Затова няма смисъл от присъствието на БСП в Народното събрание. Заявили са, че са за предсрочни избори – да работят за това“, казва той. 

И продължава:

„Одобрявам това действие. Одобрявал съм такива действия и в минали периоди, подобни на този, когато мнозинството се бетонира и развива безкомпромисно поведение към опозицията, както е сега. След като си обявил целта си – предсрочни избори, работи за нея. В парламента това няма как да се случи. 

Ако в началото на 2013 г. БСП беше напуснала парламента, ако социалистите бяха слезли на улицата, където имаше много хора, БСП щеше да разшири много повече влиянието си от това, което получи (б.р. - на предсрочните избори за Народно събрание на 12 май 2013 г.) и със сигурност щеше да спечели тогавашните парламентарни избори.

Случаят от 2013 г. е много показателен, защото тогава „Атака“ слезе на улицата и спечели от това.

В началото на 1997 г. СДС излезе от парламента и слезе на улицата. И спечели предсрочните парламентарни избори на 19 април с.г.“

Източник: http://epicenter.bg/article/Yuriy-Aslanov--Hodat-na-Ninova-e-pravilen--BSP-izprevarva-neizbezhnata-protestna-valna/162820/11/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!