Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев ще направи обръщение към народа за началото на новия политически сезон

Днес от 17.05 часа държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По същото време се окачва и срещата между партиите в управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, заради труса в управлението. 

В четвъртък вечерта президентът Радев изрази отношението си по повод ужасната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, а 27 бяха ранени. Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки и строителството, заяви тогава държавния глава.

На следващия ден премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри от кабинета заради трагедията - на вътрешния министър Валентин Радев, на министъра на транспорта Ивайло Московски и на министъра на регионалното развитие и строителството - Николай Нанков. Това предизвика трус в управляващата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти. Вицепремиерът Валери Симеонов, който е лидер на една от партиите в ОП - НФСБ, категорично заяви, че не приема постъпката на министър-председателя. Партията излезе и с остра декларация срещу Борисов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev-shte-napravi-obrashtenie-kam-naroda-zanachaloto-na-noviya-politicheski-sezon/162685/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!