Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американските учени напипаха откъде се вземат „внезапните трансджендъри“

/Поглед.инфо/ Учените от Университета „Браун“ в Род Айлънд изследваха причините за бума на „внезапната джендърна дисфория“ сред юношите, тоест ситуациите, при които юношата внезапно обявява своята транссексуалност, макар и по-рано да не е бил замесен в нея и да не е проявявал интерес към темата.

На основата на анализ на историите на 256 семейства, учените са направили извода, че ключов фактор е потопяването на юношата в съдържание на транссексуална тематика в социалните медии. Изяснен е механизма на „peer contagion“ (Емоционално заразяване с темата от приятели в социалните мрежи).

Впрочем университетът прояви бдителност и в рамките в борбата за „академичната свобода за изследване“ и изтри отчета за изследването от сайта си пет дни след публикуването, защото политически некоректните изводи на доклада противоречат на общоприетата в американската наука гледна точка за естествения характер на „джендърната дисфория“ и могат да навредят на „транссесксуалната общност“.

Превод: Поглед.инфо

Източник: http://pogled.info/svetoven/amerika/amerikanskite-ucheni-napipaha-otkade-se-vzemat-vnezapnite-transdzhendari.97203

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!