Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Караянчева обяви: Няма криза, правителството е стабилно, а уж Борисов бори фалшивите новини

Няма политическа криза и правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и възраженията на коалиционния партньор Валери Симеонов, който вече преосмисля дали неговата партия НФСБ да остане в управлението.

Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, въпреки че вчера на среща с младежите от ГЕРБ във Варна Борисов и антуража му се обявиха против фалшивите новини в държавата и ги заклеймиха като опасност за националната сигурност.

Според Караянчева оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще бъдат гласувани още идния вторник, в първия работен ден на депутатите след ваканцията, ако разбира се бъдат внесени в парламента.

“Ние извънредно ще работим на 4-ти и 5-ти, ако в Министерски съвет внесат оставките на министрите, те ще бъдат разгледани и гласувани. Не мисля, че има политическа криза. Решение на министър-председателя е кога да предложи или да отзове министри. Така се носи политическа отговорност, и когато от нас се изисква да бъдем политически отговорни, ние го правим“, обяви Караянчева, цитирана от БНР.

Караянчева допълни още, че не очаква промяна в коалиционната конфигурация.

“Надявам се всички различия да бъдат изгладени след заседанието на коалиционния съвет, защото програмата на коалиционното правителство е ясна и категорична и ние имаме своя времеви порядък, в който да я изпълним.

Пълен мандат, в тази конфигурация, в която се намираме“, допълни председателят на парламента от Велинград, където бе част тържествата по повод 70-годишнината от създаването на курорта и 10 години от обявяването му за спа столица на Балканите.

Канал 3

Източник: http://onovini.com/2018/09/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D0%B6-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!