Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Групова медитация на Фалун Дафа във Варна

Последователи на китайската духовна практика Фалун Дафа от цяла България изпълниха петте медитативни упражнения на тревните площи до Пантеона в Морската градина във Варна, на 14 юли 2018 г.

Груповата медитация в морската ни столица беше част от национални събития, които се провеждат няколко пъти годишно в различни градове на страната.

Петте упражнения съдействат за подобряване на здравето, намаляване на стреса и увеличаване на концентрацията и мъдростта на човек. Първите четири упражнения се изпълняват в изправен стоеж, а последното е седяща медитация.

Първото упражнение се нарича "Буда про­тя­га хи­ля­да ръце". Неговата цел е да отвори енергийните канали в тялото на човек и да го подготви за останалите упражнения.

Второто упражнение с наименование "Фалун стояща позиция" включва четири колелообхващащи позици на ръцете. Изпълнението му успокоява съзнанието и повишава мъдростта.

Третото упражнение се казва "Проникване в двата космически края". Неговата цел е да пречисти допълнително тялото посредством "вливане" на енергия от вселената.

Четвъртото упражнение се казва "Небесен кръг на Фалун". Движенията позволяват енергията да циркулира на обширна площ и по този начин да коригира неправилни състояния в тялото.

Петото упражнение се нарича "Усилване на божествените сили". Това е същинската медитация във Фалун Дафа. Изпълнява се в седящо положение, в поза лотос, с крака кръстосани един върху друг.

Редица медицински изследвания доказват положителния ефект на Фалун Дафа върху здравето. При хора, изпълняващи редовно упражненията, се наблюдава излекуване от болести, повишаване на тонуса и цялостно физическо и психическо подобрение.

Подробно обяснение на упражненията може да намерите в книгата "Фалун Гонг".

Усъвършенстване на съзнанието и тялото

Медитативните упражнения са неотменна част от системата Фалун Дафа, в чиято основа е философия с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение.

Цялостната философия на Фалун Дафа е поместена в книгата "Джуан Фалун".

Тъй като включва философия и медитация, Фалун Дафа е метод за едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото. Затова постигането на добро здраве и хармоничен живот е резултат от успоредно изпълнение на упражненията и подобряване на характера.

Подобряването на характера представлява изоставяне на различни привързаности и лоши навици като завист, мързел, злоба, самоизтъкване, надпревара, злоупотреба с алкохол и други. Когато човек в своето ежедневие следва принципите Истинност, Доброта, Търпение, той постепенно се отърсва от лоши мисли, лошо здраве, повишава своя морал и достига духовно просветление.

Практиката Фалун Дафа е представена за пръв път публично в Китай през 1992 г. от г-н Ли Хонгджъ. Простотата на движенията и принципите привличат хора от всякаква възраст и професия. Само за няколко години, последователите на Фалун Дафа достигат близо 100 милиона. Практиката се разпространява изцяло безплатно, от уста на уста, от сърце на сърце.

Сега Фалун Дафа е популярна в 114 държави по цял свят. В България е известна от 2001 г. насам.

Удобно за съвременния човек

Удобството на Фалун Дафа се състои в това, че може да се практикува от съвременния човек, без да нарушава забързаното му ежедневие и начин на живот.

Фалун Дафа няма религиозен, търговски или политически характер. Всички дейности са безплатни. Липсват йерархични структури, списъци за членство и каквито и да било ограничения и задължения.

Упражненията нямат изискване за време, място и продължителност на изпълнението. Човек може да прави упражненията у дома или да се присъедини към група в местния парк.

Цялата информация за Фалун Дафа е свободно достъпна в Интернет.

От Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

https://www.falun-bg.info/news/bulgaria/886-grupova-meditacia-morska-gradina-varna-falun-dafa.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!