Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов пак нападна президента: Президентът Радев е виновен за правителственото постановление за бежанците

Президентът Радев е виновен за правителственото постановление за бежанците. Това излезе от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, изречени от трибуната на парламента. Той се изказа в хода на разискванията по питането на соцлидера Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов за политиката на кабинета по мигрантите.

„Желанието на президента на републиката е това да бъде прието сега и по начина, по който предлагам“, цитира Цветанов думи на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, предлагащ форсиране на постановление на МС 208 за мигрантите. Документът е приет от служебния кабинет пет дни след парламентарните избори през март 2017 г., когато вече е ясно, че ще управлява ГЕРБ, натърти неколкократно Цветанов. И направи извода, че сегашното правителство работи по това ПМС 208. Какво критикува Корнелия Нинова, учуди се Цветанов.

„Г-жо Нинова, защо винаги цитирате това, което прави правителството ни за миграцията, а не казвате какво направи вашето правителство“, обърна се към лидера на социалистите той. „Страховете, с които се заигравахте в президентската кампания, бяха решения, взети от кабинета „Орешарски“. От 2013 г. ситуацията стана много тежка, през втората половина България беше една от засегнатите страни. Тогава страната ни не беше готова, всички бяхме свидетели как влизаха бежанци. Имаше пълен хаос, неразбиране как проблемите да бъдат решени. Тогава като опозиция алармирахме и дадохме препоръки“, продължи Цветан Цветанов. „Силата на управлението днес и на МС, под ръководството на Бойко Борисов, е в това, че когато има добри неща, които са възприети, те биват продължени“, обяви Цветан Цветанов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Tsvetanov-pak-napadna-prezidenta--Radev-e-natisnal-kakvo-da-e-postanovlenie-za-bezhantsite-/159683/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!