Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отец Евгений: в Шарково няма чума. има опит да се обезлюди района

Протосингелът на Сливенска митрополия отец Евгений е бил вчера в с. Шарково, заедно със своя брат - отец Силвестър, и група миряни от Сливен.
Селото, където бе обявена епидемия от чума по животните, попада в рамките на Сливенска епархия и духовниците са получили благословия от митрополит Иоаникий да отидат на място и да подкрепят хората в тежката ситуация.
Специално за "Сливен прес" отец Евгений сподели своите впечатления от ставащото в Шарково: Държавата е на мнение, че там има чума.
Хората казват, че няма. Че това е измислено, с цел да се избият животните.
И фактите го показват. Никой не е видял болно животно, омърлушено, с температура. След съобщенията за чума, минава карантинният период и няма болни или умрели животни.
Дори действията на ветеринарите показват, че нямат големи притеснения и няма болни животни - на излизане от селото се пръска с един маркуч, от едната страна на колата, и това е цялата дезинфекция.

Другият парадокс е, че заповедта за убиването на животните е от 4 юни, а резултатите от изследванията излизат на 9 юни. Значи, тези животни са били предварително обречени.
Местна фермерка сподели, че няколко дни преди да се заговори за чума, с хеликоптери са били разпръсквани химически препарати, които да убиват лисиците. Тези отрови влизат в почвата, оттам във водата и тревата и е възможно животните да са погълнали част от химическите вещества и това да се е отразило на изследванията. Тези неща не се казват никъде. Казва се, че има епидемия и животните трябва да бъдат избити.
Какви са тия средновековни методи?! Дори и да има болно животно, защо всичко трябва поголовно да се избива?! Другите могат да се отделят, да се наблюдават и лекуват. А тук здрави животни се избиват. И аз се чудя къде са сега защитниците на жиотните, които скачат за една котка или едно куче, а сега, когато се изтребват поголовно хиляди - бременни животни, агънца и козленца на ден-два, къде са сега тези природозащитници, защо мълчат?
Ситуацията в Шарково е пример за произвол. Питаме полицаите дали имат заповед, отговарят: "Имаме". Идва Корнелия Нинова и ги пита, казват: "Нямаме". Минава се по-черни пътища, влиза се в домовете на хората, след работно време. Това е абсолютен произвол и беззаконие.
Абсурд е екологично чисти райони, като Странджа, като Сакар планина, да са развъдник на чума, при положение, че нито в Турция има такава, нито по-навътре в България. Всички там са на мнение, че идеята е да се унищожи поминъкът им и районът да се освободи от българи и да се заселят други хора.
Няма огнище на чума. И всички се питат дали това е измислено, защото от Европа дават по 700 евро на глава за евтаназия и трябва да се избият 30 000 животни и да се вземат едни 21 милиона евро или става въпрос за изселване на местното население, което е още по-страшно. Как тия хора не разбират, че ще отговарят пред Бога за убийството на толкова животинки?!

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/07/blog-post_236.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!