Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестът на животновъдите приключи. Борисов изпълни всичките им искания – от утре подновяват избиването...

Протестът на животновъдите приключи. "Разговаряхме и с премиера Борисов, обсъдихме нещата, исканията за оставки, ще бъдат удовлетворени. Получих уверия от министър-председателя, че ще получим пари", каза пред министър Румен Порожанов на протестиращите пред сградата на Министерски съвет. 

"Ние поискахме оставки. Нашите протести няма да бъдат политически. Получихме оставките, които искахме - те са четири. Всичко, което поискахме, бе удовлетворено", каза шефът на Асоциацията на животновъдите пред протестиращите. Стадата ще бъдат възстановени догодина. Средствата ще бъдат изплатени през октомври. 

Около 15 часа днес стана ясно, че със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров.

Премиерът рлазпореди разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на Дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов. 

Междувременно вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че от утре (19 юли)  умъртвяването на животните в огнищата на зараза ще бъде възстановено. Полицейското присъствие в съответните региони ще бъде засилено. Усилено ще бъде и присъствието на униформени служители по границите. 

Валентин Радев допълни, че по сухопътната граница между България и Румъния се изгражда ограда от бодлива тел, за да не могат заразени с чума животни да влязат у нас.

Източник: http://epicenter.bg/article/Protestat-na-zhivotnovadite-priklyuchi--Borisov-izpalni-vsichkite-im-iskaniya/159543/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!