Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пет причини защо "Произведено в Китай" е вредно за вас

Произведено в Китай

Пет смъртоносни факти за "Произведено в Китай" (Free China Youtube Channel)

Авторите на документалния филм "Свободен Китай: смелостта да повярваш" създадоха кратък анимационен филм в рамките на кампанията "Помогнете за свободен Китай" (HelpFreeChina.com). Анимацията цели да повиши обществената информираност и съзнание за ситуацията с човешките права в Китай. Филмът илюстрира и някои от основните теми, разгледни в лентата  "Свободен Китай: смелостта да повярваш".

Когато купуваме изкуствено евтини вносни стоки, ние причиняваме затваряне на фабрики, увеличаване на безработицата и задлъжняване на диктаторския китайски комунистически режим с трилиони левове. Наистина е трудно да не купуваме "Произведено в Китай", а и етикетите на много стоки не посочват къде са произведени, но сме сигурни, че след като прочетете това, ще си зададете някои въпроси и ще направите мъдър избор как да харчите парите си.

5. Имитации "Произведено в Китай"

Китайският режим наема кибер хакери, които крадат интелектуална собственост от големи световни марки. С тази информация режимът създава нискокачествени имитации. Той също предлага незаконни износни субсидии на чуждестранни компании, примамвайки ги да започнат производство в Китай. Всичко това е лошо за вас, защото убива местната икономика, и отнема работни места за вас, ваши приятели и семейство.

4. Скандали с храни "Произведено в Китай"

Китайският режим изглежда отдава малко внимание на здравето и сигурността. Всяка година китайското население страда от хранителни отравяния от фалшиви и токсични хранителни продукти като бебешко мляко, експлодиращи пъпеши, отровна риба тилапия или ябълков сок гарниран с отровния химичен елемент арсен. Но знаете ли, че 50% от внесените продукти в САЩ идват от Китай? Реките, почвата и въздухът в Китай са едни от най-замърсените в света. Бихте ли рискували здравето си с пиене на ябълков сок, произведен в Китай? Четете етикетите и по-добре купувайте местна продукция без генномодифицирани съставки (ГМО).

3. Робски труд

Замисляли ли сте се защо стоките "Произведено в Китай" са толкова евтини? Както всички знаем, голяма част от китайското население работи дълги часове, често 7 дни в седмицата, и с ниско заплащане. Но може би не знаете, че робският труд е голям бизнес в Китай. Милиони затворници са принуждавани да работят без заплащане, при ужасяващи условия на труд, и често по 20 часа на ден. Бихте ли могли да спите спокойно, след като знаете, че закупените от вас стоки "Произведено в Китай" костват страданието на някого другиго?

2. Пропаганда

Парите натрупани от робски труд и държавни фабрики подпомагат пропагандната машина на китайския режим. В Китай няма независими медии и свобода на изразяването. Когато дойдат в Китай, туристите откриват не само Великата китайска стена, но и най-голямата "Интернет защитна стена" в света. В общи линии това означава, че китайският режим решава кои Интернет страници са разрешени за виждане от Китай, и всички ваши действия в Интернет и в социалните мрежи са наблюдавани от кибер шпиони.

1. "Произведено в Китай" изземване на човешки органи

Точно сега в Китай се провежда скрит геноцид. Според разследващи доклади, хиляди затворници на съвестта, особено последователи на медитативния метод Фалун Гонг, биват убивани за техните органи. Звучи като филм на ужасите, но се случва в момента в стотици болници в Китай. Когато органите на затворник се окажат съвместими с тези на пациент нуждаещ се от трансплантация, затворникът е отвеждан в болница и органите му са изземвани, докато е още жив. Китайските лекари го правят по този начин, тъй като вярват, че шансът трансплантацията да е успешна, е по-висок. Наистина е страшно.

В заключение, когато купувате стоки "Произведено в Китай", вие подкрепяте диктатура, която убива собствения си народ. Наистина ли си струва левовете, които спестявате?

Как можете да помогнете за свободен Китай

Можете да помогнете за свободен Китай, като гледате краткия филм по-долу, и го споделите с ваши приятели. На 23 януари, документалният филм "Свободен Китай: смелостта да повярваш" беше излъчен в континентален Китай, пробивайки държавната цензура и Великата Интернет защитна стена. Сега документалният филм е наличен в Интернет за зрители в САЩ, Канада, Тайван, Хонконг, Израел и страните от бившия Съветски съюз.

От ТheЕpochТimes.com

https://www.falun-bg.info/news/world/119-proizwedeno-v-kitai.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!