Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Катя Илиева: НПО и властта в любовен танц с парите за хората с увреждания

.

Има неправителствени организации, които уж трябва да защитават интересите на хората с увреждания, а не го правят. Те получават едни милиони от държавните субсидии, но в крайна сметка се получава един любовен танц между държавата и тези организации, а спойката са пари. Това заяви главният редактор на Frognews.bg Катя Илиева в „Шоуто на Слави“.

„Ние се заровихме в отчетите на тези организации и открихме странни неща. Центъра за психологически изследвания например се занимава с крикет на маса. Свързахме се с тази организация и тя каза, че този Център никога не е подпомагал тази дейност. Същото беше и с федерацията по бейзбол“, допълни Илиева. 

По думите й Центъра за психологически изследвания се оказва първа сила в страната, тъй като е регистрирала четвърт милион членове. На базата на този брой се отпуска субсидията. 

„Колко е дарила тази неправителствена организация, която трябва да подпомага хората с увреждания? 0 лева. Според финансовите отчети тя само взима пари и си разпределя хонорари“, допълни Илиева. Според нея дори протестиращите майки на деца с увреждания не знаят дали са членове на тази организация. 

Цялото видео: 

Източник: https://frognews.bg/novini/katia-ilieva-npo-vlastta-liuboven-tants-parite-horata-uvrejdaniia.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!