Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално! Роми облечени като ветеринари избиват добитъка в Странджа, пазени от полиция… България въстана!

vb

Писмо от протестиращ в с. Шарково , публикуваме без редакторска намеса:

“С огромно съжаление съобщавам, че току що под контрола на 15-те полицая и 30-те “ветеринари от ромски произход в бели облекла “ беше затрито едно стопанство от около 60 овце на едно нормално българско семейство!

С най-голяма наглост ветеринарите като си тръгваха показваха средни пръсти към нас, а пазителите на реда ги пазеха!”

Писмото е изпратено от протестиращ в село Шарково днес. Въпреки съпротивата на хората полицията и жандармерията отвориха кордон през който преминаха 30 – те ромски ” ветиринаря” за да убият поминъка на българското село.

Според експерти болеста чума се развива за период от 3 до 7 дена, а от времето в което в Странджа е установено, че има чума са минали повече от тридесет и нито едно животно не е показало симптоми на такава болест.

Според непотвърдена засега информация става въпрос за разчистване на терен в близост до границата с Турция от който да се изселят хората, за да могат да се построят в селата нови три бежански центъра, което пък било записано в договорката между Меркел и Бойко Борисов за превръщането на България в буферна зона с бежанци, вместо Турция.

Всичко, което се случва в селата в Ямболско изобщо не е случайно коментират запознати, а един добре обмислен план за заличаването на част от българската територия и превръщайки я в рай за мигрантите, които после трябва да до унищожат България.

В боляровското село Шарково ще продължи умъртвяването на овцете и козите, което се наложи заради случаи на чума в района. Това стана ясно след среща на земеделския министър Румен Порожанов с местни животнодвъди, предаде БНР.

Пред животновъдите министърът е заявил, че се търсят варианти обезщетенията за умъртвените животни да са адекванти на загубите.

Той е обещал на животновъдите от община Болярово, че ще могат да имат избор дали да получат парични обезщетения за избитите животни или да им бъдат докарани овце и кози, за да могат да възстановят стадата си.

Хората обаче настояват единствено евтаназията на животните да се прекрати веднага. По-рано през деня евтаназирането в Шарково беше спряно, тъй като протестиращи не допуснаха ветеринарите в стопанските постройки.

За момент се стигна до напрежение между протестиращите и полицията. Ветеринарите изчакват ситуацията да се успокои, за да възстановят работата си. В селото са унищожени около 1200 животни като предстои умъртвяването на още около 300.

През следващите дни ще бъде извършена пълна дезинфекция на помещенията, в които са били животните. Строги мерки се спазват при влизане и излизане в селото. В сила е и забраната за търговия с мляко и месо от общините Елхово и Болярово като мярка за неразпространението на болестта чума по дребните преживни животни.

Скандалните новини за случващото се в Странджа и по-специално в Шарково възпламениха мрежата… Ето част от коментарите:

Борис Кадиев:

ЕС забрани да се ваксинират животни.
Сега имало санкция от същия малоумен съюз да се избият животните, които били болни от Чума…УЖ.
Така казал някой пиян Юнкеров чиновник или Наш Юнкеров Премиер!
Тази Чума идвала от Турция, ама в Турция не са и чували за нея.
Ама никой не пита защо Европейската агенция за БХ е наредил да се избият САМО в България? 
На какво основание се взеха тези проби?
Кой въобще им каза, че има Чума?
Защо не показват Пробите?
Защо дават на хората с избити животни ХВЪРЧАЩИ ЛИСТОВЕ без печат, без констатации, без конкретни данни за болестта, за причината..???? 

Добри Божилов:

ЕС избива хиляди глави домашни животни, които носят доход, и пак ЕС забранява убийствата на хиляди бездомни кучета, които носят зарази. Мисли ли ЕС доброто на България? 

Йордан Малджански

НИЕ ЖИВОТНОВЪДИТЕ ДОКАРАХМЕ Г-Н БОРИСОВ НА ВЛАСТ ,НИЕ ТРЯБВА ДА ГО ОТСВИРИМ .НА ТАЗИ НЕГРАМОТНОСТ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НЕ СЕ ТЪРПИ ПОВЕЧЕ.ЗА 4-ти ПЪТ ИЗБИВАТ ЖИВОТНИТЕ И ВСИЧКО МЪЛЧИ.ОНЕЗИ КОИТО ОСТАНАТ ГИ ЛИКВИДИРАТ С НАРЕДБИ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.

Добрин Петков

Група смели Българи вече тръгна към животинките! Спасяваме ги или не сме Българи! 

Hristo Vatev
·
Приятели, днес – Събота 14.07 малка група от Варна тръгваме към Малко Шарково. Говорихме с Кмета Иван Апостолов от Малко Шарково и той ни каза, че вчера са избили около 1000 животни и днес ще продължат. Телефонът на кмета – Иван Апостолов – 087999626 и на Голямо Шарково – 0879996028. 

Източници: фейсбук и  https://xaknewzz.blogspot.com/2018/07/blog-post_231.html

Източник: http://onovini.com/2018/07/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!